Vitamin Ibu Hamil

Image

Impikan sembilan bulan yang ‘bercahaya’ sepanjang tempoh kehamilan anda?

Preggies Precious Vitamins membantu ibu hamil melalui ketiga-tiga trimester dengan memberikan segala nutrien yang diperlukan oleh ibu dan janin agar ibu sentiasa berasa sihat, ceria dan bertenaga sepanjang masa.

Ketika trimester atau penggal pertama kehamilan, ibu hamil seringkali mengalami “morning sickness”, kepenatan yang amat (extreme fatigue), pening kepala, kerap muntah, loya dan hilang selera makan.

ESP soy protein isolate powder membekalkan tenaga berkekalan, membantu memperbaiki tisu dan fungsi enzim dan hormon yang teratur. Dengan paras indeks glisemik yang rendah, ESP membantu mengekalkan paras gula dalam darah pada tahap normal.

Bagi ibu hamil yang mengalami “morning sickness”, Vitalea Iron Formula membantu melengkapkan nutrien vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh badan yang tidak dapat diambil dari makanan kerana loya dan kurang selera makan. Vitalea mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh ibu hamil untuk meningkatkan kesihatan dan kecergasan badan menyeluruh, meningkatkan kekuatan tulang serta sistem imunisasi.

B-Complex mengandungi kesemua 8 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh bagi menggantikan nutrisi Vitamin B yang hilang untuk membantu menguatkan jantung, peparu dan organ-organ penting yang lain. B-complex sangat digalakkan untuk ibu hamil kerana mengandungi asid folik yang membantu mencegah spina bifida dan mengurangkan risiko keguguran.

Untuk ibu hamil yang kerap muntah, Performance Drink dapat mengembalikan elektrolit dalam badan serta memastikan ibu hamil sentiasa “hydrated”. Di samping itu, pengambilan Sustain Release Vita-C Plus boleh mengurangkan rasa loya di samping meningkatkan sistem imunisasi badan untuk melawan penyakit.

Setelah masuk ke trimester atau penggal kedua, ibu hamil memerlukan lebih nutrien untuk menyokong perkembangan otak dan pembentukan tulang janin. Kekurangan nutrien seperti kalsium kadangkala membuatkan si ibu mengalami kekejangan otot. Ostematrix membekalkan keperluan kalsium, magnesium, zink dan lain-lain dengan secukupnya sekaligus membantu mengatasi kekejangan otot. Vitamin D3 yang terkandung dalam Ostematrix memastikan penyerapan kalsium oleh badan dengan lebih efisyen.

Minyak ikan Omega Guard mengandungi asid lemak Omega-3, DHA dan EPA untuk menyokong kesihatan mental dan kardiovaskular ibu hamil di samping membantu perkembangan otak bayi.

Trimester ketiga merupakan fasa paling kritikal kerana dalam tempoh ini penyerapan nutrien oleh bayi berada di tahap optimum. Amat penting bagi ibu hamil mengamalkan diet yang sihat dan seimbang serta pengambilan vitamin mengikut keperluan harian. InsyaAllah, dengan mengamalkan Preggies Precious Vitamins secara konsisten, ibu hamil akan kekal sihat, bertenaga dan ‘bercahaya’. Apa yang penting ialah bayi yang bakal dilahirkan mendapat nutrien yang cukup untuk tumbesaran yang sihat dan otak yang cerdas.

Bagaimana? Adakah anda masih teragak-agak untuk mendapatkan Preggies Precious Vitamins? Hubungi saya untuk membuat pesanan serta mendapatkan maklumat lanjut dan konsultasi percuma mengenai vitamin semulajadi keluaran Shaklee.

  • E-mail: zahara.johari@gmail.com
  • SMS/Whatsapp: 013-3883575

ATAU

KLIK DI SINI sini untuk membuat tempahan melalui eSell sekarang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s