Tiga Perkataan yang Anda Tak Mahu Dengar!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

“ARTERI ANDA TERSUMBAT!” merupakan TIGA PERKATAAN YANG ANDA TAK MAHU DENGAR DARIPADA DOKTOR. Mengapa? Kerana ia boleh membawa kepada sakit jantung, pembunuh no. 1 di Malaysia.

Di dalam satu slot dalam Bengkel Nutrisi yang saya hadiri pada 9 November di Sunway Pinnacle baru-baru ini, kami ditunjukkan dengan video prosedur pembedahan jantung kaedah pintasan koronari atau ‘bypass’ .Baru saya tahu bahawa di dalam prosedur ini, pakar bedah akan membuka dada dengan menggunakan gergaji elektrik. Kemudian memberhentikan fungsi jantung dan menyambungkan kepada mesin jantung (jantung ‘artificial’). Melalui kaedah ini, kebarangkalian utk pembedahan tersebut berjaya amatlah tinggi kerana kepakaran doktor-doktor yang hebat dan teknologi terkini di negara kita.

Tun Mahathir juga merupakan salah seorang yang selamat menjalani pembedahan pintasan koronari atau ”bypass’ di Hospital Besar Kuala Lumpur pada tahun 1989 dan kali kedua di Institut Jantung Negara (IJN) pada tahun 2007. Namun, adakah anda pernah mendengar dalam kebanyakan kes bahawa pintasan koronari berjaya dilakukan, malangnya kondisi pesakit tidak stabil dan akhirnya tidak berjaya diselamatkan. Ini kerana proses ‘restart’ atau pemindahan semula dari mesin jantung kepada jantung asal mempunyai risiko tertentu. Pada ketika ini, pesakit selalunya berada di tahap kritikal antara hidup dan mati (kebarangkalian 50-50).
Selain bypass, alternatif terkini seperti kaedah ‘angioplasty’ juga digunakan. Secara ringkasnya, kaedah ‘angioplasty’ ialah perluasan semula saluran darah yang berpenyakit atau rosak dengan menggunakan sejenis dawai. Ianya lebih mudah dan kurang berbahaya.

Ya, ajal maut telah ditentukan Allah s.w.t. Tetapi sebagai hambaNya, sudah pasti kita ingin hidup lebih lama, melihat ibu bapa kita dipanjangkan umur, sehidup semati suami isteri dan melihat anak-anak membesar menjadi insan-insan yang hebat. Oleh itu, saya sangat menyarankan kita berubah kepada kehidupan yang proaktif, menjaga keseimbangan makanan harianmengamalkan supplemen dan selalulah bersenam.

Saya mencadangkan anda untuk mengamalkan Set Kesihatan Jantung yang terdiri daripada:

  1. Omega Guard: minyak ikan berkualiti di dunia dengan asid lemak Omega 3, DHA & EPA membantu menurunkan tahap kolestrol jahat LDL dan meningkatkan tahap kolestrol baik HDL.
  2. Phytocol-ST : kaya dengan fitosterol untuk menghalang pembentukan kolestrol dalam darah.
  3. CoQHealth Plus :mengandungi coenzyme CoQ10 yang penting untuk memberi tenaga kepada jantung untuk mengepam darah dengan lancar ke seluruh badan.

set kesihatan jantung

Jika anda berminat untuk mendapatkan Set Kesihatan Jantung di atas untuk diri sendiri atau anda ingin menghadiahkan set ini buat kedua ibu bapa atau sesiapa sahaja, pastikan anda menghubungi saya untuk maklumat lanjut mengenai supplemen ini dan juga konsultasi secara PERCUMA dan BERTERUSAN.

  • E-mail: zahara.johari@gmail.com
  • SMS/Whatsapp/Telegram: 013-3883575
  • Facebook : Intan Zaharah

Akhir kata…

“Changing your brand can change your life.”

Sekian, wassalam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s