Surprise Mama!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh,  

 

Tadaaa! 

Hari ni Irfan buat surprise Hari Ibu dekat mama. Terima kasih Irfan. Siap bagitau kat mama lagi ada coklat dalam pasu bunga tu dan suruh mama  makan. Nyam nyam. Sedap!

Terima kasih Teacher Iza kerana membantu anak-anak kecil ini meraikan hari bahagia buat ibu-ibu mereka.

Tadi Teacher Iza cakap, “Not really nak celebrate Mother’s Day coz in Islam everyday is Mother’s Day. This is just to teach them to love, respect and honour their mothers as mothers is a perfect creation of Allah and that is why Jannah lies under a mother’s feet”. 

What a sweet thought from a teacher.  

Senang hati mama bila tengok Irfan suka ke sekolah, belajar bergaul dengan guru-guru dan rakan sebaya, belajar solat, belajar doa-doa harian belajar adab dan nilai-nilai murni. 

Kadang-kadang terdetik di hati mama nak home-schoolkan anak-anak mama. Tapi mama belum kuat semangat lagi nak buat semua tu. Bagaimanalah seorang ibu yang hatinya sering gundah-gulana hendak menongkah arus kebiasaan kehidupan hari ini? Awal-awal lagi mama surrender. Kita pi sekolah je la Irfan. Homeschool bila mama rajin. Hehe.

Buat semua ibu-ibu di luar sana, saya ucapkan Selamat Hari Ibu. Nothing would make the less of you, as long as you hold a strong unconditional love for your children and do your best raising them up to be a good person. 

Wassalam =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s