Mee Sayur Sedap! 

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Hari ini saya nak berkongsi tentang satu produk terbaru di pasaran iaitu MEE SAYUR yang sangat sedap dan istimewa.

Mengapa ianya istimewa? 

  1. Ia berkhasiat dan bermutu tinggi kerana mengandungi sayur-sayuran, tepung gandum tanpa peluntur, air alkali dan TIDAK mengandungi sebarang perasa tambahan seperti MSG, garam dan gula. 
  2. Mee sayur ini diformulakan oleh seorang doktor Muslim dan telah menjalani kajian selama DUA tahun sebelum dipasarkan. 
  3. Dijamin HALAL! 

Terdapat 3 jenis MEE SAYUR iaitu:

  1. Mee Bayam 
  2. Mee Lobak Merah 
  3. Mee Labu 

Ketiga-tiga mee ini datang dalam bentuk mee basah (400 gram) dan mee kering (150 gram). 

Saya mula tertarik untuk menjual mee sayur setelah merasai sendiri kelazatan mee sayur tersebut. Tambahan pula anak-anak yang merupakan picky eater turut menyukai mee sayur. Pelbagai masakan mee sayur boleh dibuat, antaranya: mee goreng, mee hailam, mee sup, mee bandung, mee udang dan lain-lain. 

Aneka Mee Sayur (Mee Basah – 400g)

Aneka Mee Sayur (Mee Kering – 150g)

Untuk sebarang pertanyaan atau membuat tempahan mee sayur, anda bolehlah menghantar SMS/Whatsapp/Telegram ke 013 3883 575

Penghantaran melalui POSLAJU hanya untuk mee kering, manakala Cash On Delivery (COD) ke seluruh Lembah Klang dan Nilai untuk mee kering dan mee basah.

Jom LIKE Facebook Page HEALTHY WEALTHY MAMA dan Instagram @mamacergas untuk mendapatkan resepi MEE SAYUR SEDAP dan dijamin HALAL! 

Resepi Keema Daging 

Sebenarnya pertama kali saya makan keema daging dekat Restoran Samira Pakistani & Arab Cuisine di SS 5, Kelana Jaya. Sedapnya sampai terbawa-bawa ke dalam mimpi. 

Ramai pelanggan tetap yang ulang alik ke restoran Samira ni sebenarnya termasuklah saya sekeluarga. Pekerja-pekerja di sana pun mesti dah tahu nak order apa bila kitorang sampai. 

Pagi-pagi makan capati dan keema daging. Kalau tengahari pula samada makan Nasi Briyani atau Nasi Mandy. Bukan apa, harga makanan di restoran Samira sangatlah berpatutan berbanding restoran-restoran arab yang lain di sekitar Lembah Klang. Tapi takdelah makan setiap hari di sini. Adalah dalam 2 kali sebulan. 

  • Harga capati lebih kurang RM1.50 
  • Keema daging RM4.00 (boleh kongsi 2 org makan) 
  • Nasi Briyani Ayam lebih kurang RM9.00
  • Nasi Mandy Ayam pula dalam lingkungan RM10.50 

Berbalik kepada resepi Keema Daging. Taktahu pun resepi apa yang taukeh restoran ni guna, tapi saya guna carian google tengok ramuan utama masakan keema daging ialah rempah ratusnya yang terdiri daripada garam masala, serbuk kunyit, serbuk jintan manis, jintan putih, dan serbuk ketumbar. 

Nak senang beli saja rempah keema jenama Shan ataupun rempah garam masala, senang tak payah nak pening memikirkan rempah ratus yang nak digunakan. 

Berikut resepi keema daging yang saya olah sendiri mengikut citarasa sesuka hati. 

  
Bahan-bahan: 

  1. 300 gm daging cincang
  2. 1-2 biji labu bawang besar (dipotong dadu)
  3. 1 1/2 inci halia (dihiris)
  4. 1 cawan minyak masak 
  5. Campuran bunga cengkih, bunga lawang dan buah pelaga 
  6. 2 biji ubi kentang (dipotong dadu) 
  7. 4 sudubesar garam masala
  8. 2 sudubesar serbuk kari daging BABAS
  9. Garam secukup rasa
  10. 1 ikat daun ketumbar 
  11. 2 cawan air 

Cara-cara memasak: 

  1. Panaskan minyak dalam kuali, tumis bahan 2,3 dan 5 sehingga naik bau dan keperangan. 
  2. Masukkan ubi kentang dan daging cincang, tutup kuali selama 3-5 minit pada api sederhana. 
  3. Masukkan serbuk kari, rempah garam masala, dan garam secukup rasa serta kacau sehingga rata.
  4. Masukkan air dan tutup kuali selama 5 – 10 minit pada api sederhana besar. 
  5. Buka kuali, masukkan daun ketumbar yang dipotong halus dan gaul sehingga sekata dan memenuhi citarasa anda. 

Cadangan hidangan: 

Boleh dimakan bersama Capati, roti Pita, roti Arab, roti bakar, roti tortilla atau nasi. 

  

Resepi Char Koay Teow

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh,

Alhamdulillah, sudah 15 hari kita dikurniakan nikmat berpuasa di bulan Ramadhan. Mudah-mudahan kita terus beristiqamah dalam melakukan amal kebaikan dan kebajikan.

Semalam suami saya menghantar mesej Whatsapp yang berbunyi, “makan Char Koay Teow pun best”. Saya hanya tersenyum selepas membaca mesej tersebut. Begitulah sikapnya kalau mahukan sesuatu tidak terus cakap melulu, pasti berlapik ataupun bertanyakan saya dulu. Saya rasa sangat bersyukur kerana sikap suami yang tidak cerewet memilih makanan. Apa yang saya masak semua dimakan saja (tolak batu dan kayu saja). Kadang-kadang dipuji dulu sebelum meminta sesuatu supaya hati saya berbunga-bunga bersemangat nak memasak.

Satu lagi cara suami untuk menggalakkan saya memasak ialah dengan cara ‘mencabar’ saya. Saya berasa sedikit tekanan di situ. Geram juga kadang-kadang kerana suami tidak suka melihat saya berada di ‘Comfort Zone’ ulang-ulang masak benda yang sama. Pernah satu hari dibeli Teratai (Lotus Root) untuk saya masak. Saya pula tak pernah tengok bagaimana lah rupa Lotus Root ni. Saya tanya, “nak masak apa ni sayang?” Selamba suami saya jawab, “That you have to figure out” sambil tersenyum. Sungguh mencabar kewibawaan saya sebagai seorang tukang masak di rumah sendiri! ;p

macam ni rupa teratai

macam ni rupa teratai

Berbalik kepada permintaan untuk memasak Char Koay Teow, memang menjadi kebiasaan kami setiap kali balik ke Pulau Pinang pasti diterjah gerai Char Koay Teow di Sungai Dua atau Tokong Ular. Sebelum ni memang tak pandai memasak Char Koay Teow. Resepi ini saya belajar dari kakak sulung yang memang pandai memasak.

Kakak saya pesan, nak masak Char Koay Teow mesti guna api besar tapi dalam masa yang sama kena pandai kawal supaya masakan kita tak rasa rentung, dan boleh siap masak dalam masa 5 minit sahaja!

Bahan-bahan (untuk hidangan 1 pinggan / seorang):

2 ulas bawang putih ditumbuk lumat 1 sudubesar cili giling

1 sudubesar kicap cair

1 sudubesar kicap manis Kicap Kipas Udang

1 cawan air udang (air rebusan udang)

4 ekor udang bersaiz sederhana atau besar

1 sudubesar kerang laut

1 genggam taugeh

1 genggam kucai

1 genggam koay teow

1 biji telur

3 sudubesar minyak masak

Cili Potong atau Cili Jeruk

memori char koay teow 2010

memori char koay teow 2010

memori char koay teow 2014

memori char koay teow 2014

char koay teow 2015

char koay teow 2015

Cara-cara Memasak:

  1. Panaskan minyak dalam kuali atau non-stick pan pada api besar
  2. Masukkan bawang putih, kacau sedikit dan masukkan cili giling
  3. Apabila cili hampir garing, masukkan udang, apabila udang bertukar warna, masukkan pula air rebusan udang
  4. Apabila mula mendidih masukkan kicap cair dan kicap manis, kacau
  5. Masukkan taugeh, diikuti dengan kucai dan kerang
  6. Masukkan pula koay teow dan kacau sehingga koay teow lembut
  7. Pecahkan telur ke dalam kuali dan terus mengacau, jangan biarkan telur masak sepenuhnya.
  8. Tutup api dan tuang Char Koay Teow ke dalam pinggan
  9. Makan segera bersama cili potong atau cili jeruk
char koay teow siap!

percubaan #1 char koay teow

Bagaimana, rasa teruja kan nak masak Char Koay Teow? Lima minit dah siap!

Sempat pula suami memberi komen, “sayang tak payah kerja lain lah, bukak gerai char koay teow mesti ramai org makan!” Dalam hati saya mengomel “penat kot nak berdiri depan kuali tiap2 hari habis berpeluh ketiak. Lagi best buat bisnes Shaklee. Kat mana-mana pon boleh. Nak bisnes sambil berjalan, duduk, baring, tergolek semua boleh lah. Sambil menyusukan anak pon boleh”. Lebih-lebih lagi sekarang dah ada aplikasi baru smartphone My Shaklee yang dilancarkan pada Shaklee National Conference baru-baru ini, senang nak uruskan order pelanggan, tak perlu menghadap laptop semua Shaklee dah sediakan di hujung jari!

my shaklee pocket app

My Shaklee pocket app untuk Android dan iOs

Akhir kata, selamat mencuba resepi Char Koay Teow dan selamat berpuasa buat seluruh umat Islam  🙂

Kari Ayam Ibu Mertuaku

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Di atas permintaan, saya ingin berkongsi resepi kari ayam ibu mertuaku. Mencabar juga tau nak masak cara mak mertua sbb bila tanya memang takde resepi masak ikut sukatan sendirian berhad.

Jadi selepas makan sampai tambah berkali2, dengan muka tak malu selamba je la tanya “macamana mak masak kari ayam tu? sedap sangat”

Tapi mak memang takde bagi sukatan, cuma bagitau cara memasak sahaja. Masuk ni, masuk tu…bla bla bla siap! Hebat betul, macam supersaiya.

Ok jom salin resepi.

IMG_0465.JPG

Bahan-bahan tumis:

1 tangkai daun kari
10 biji bawang merah dihiris
4 ulas bawang putih dihiris
1 inci halia dihiris
Kulit kayu manis, bunga lawang, bunga cengkih

Bahan-bahan lain:
1 biji tomato dipotong empat
6 ketul ayam (thigh @ drumstick)
3 biji ubi kentang
6 sudubesar rempah kari ayam BABA’S (bancuh dgn 3/4 cawan air)
1 1/2 cawan air
1/2 cawan santan pekat
3/4 cawan minyak zaitun
Garam secukup rasa

Cara-cara:

1. Panaskan minyak dalam periuk.
2. Masukkan semua bahan tumis, dan tumiskan sehingga sedikit kekuningan dan naik bau, lebih kurang 2 minit.
3. Masukkan rempah kari BABA’S. Kacau sekali sekala sehingga
4. Masukkan ayam dan tomato. Tutup periuk dan masak pada api sederhana selama 5 minit
5. Kemudian masukkan air, garam dan ubi kentang. Tutup semula periuk dan biarkan sehingga ubi kentang masak (jangan sampai kentang terlalu lembut nnt senang hancur)
6. Masukkan santan dan kacau pada api kecil supaya tak pecah minyak lebih kurang 5 minit.
7. Yeay, dah siap! Sedia utk dimakan bersama nasi panas, sambal belacan dan ulam-ulaman.

Selamat memasak!

Wassalam =)

Resepi Mee Kari

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Pagi tadi teringin nak makan kari cicah roti bakar ala-ala Old Town Cafe. Bila fikir semula, 2 keping roti cicah kuah kari ayam mangkuk kecil dah RM10 seorang. Kalau anak beranak makan 4 orang dah RM40. Untung bila berniaga ni. Tak kisah la berniaga apa pun, mesti ada orang nak beli.

Berbalik pada kisah kari, sebenarnya saya nak buat kuah kari utk makan dengan roti paratha je. Entah macamana boleh jadi Mee Kari. Resepi campak-campak apa yang ada je, tak sama macam ummi saya duk masak selalu tapi boleh tahan sedap jugak la. Hehe

Bahan-bahan:

Kari Ayam:

3 keping dada ayam dipotong dadu
2 biji kentang bersaiz sederhana dipotong empat
1 tangkai daun kari
1 inci halia dihiris
2 ulas bawang putih dihiris
6 ulas bawang merah dihiris
Santan 150ml
3 sudubesar rempah kari ayam BABA’S (dilarutkan dlm 3/4 cawan air)
3 cawan air
Kulit kayu manis, bunga cengkih dan bunga lawang
Garam secukup rasa
4 sudubesar minyak zaitun

Garnish:

2 biji telur rebus
2 ikat Pak Choy dipotong dan dicelur dalam air mendidih dan dituskan
Daun bawang
Daun sup
Bawang goreng
1 paket Mee kuning 500gm dibasuh dan dicelur dalam air mendidih dan dituskan
Sambal merah/ sambal belacan
Limau nipis

Cara-cara memasak:

1. Panaskan minyak di dalam periuk
2. Masukkan bawang putih, bawang merah, halia dan daun kari bersama kulit kayu manis, bunga cengkih, bunga lawang. Tumis sehingga naik bau lebih kurang 2 minit.
3. Masukkan rempah kari babas dan biarkan selama 2 minit pada api sederhana.
4. Masukkan air, ayam dan kentang yang dipotong dadu. Tutup periuk dan biarkan selama 5-10min atau sehingga masak.
5. Masukkan santan dan garam secukup rasa. Kacau supaya tidak pecah minyak.
6. Tutup api dan sedia dimakan dengan mee kuning bersama garnish.

*Notakaki:
1. Hidangan di atas untuk 2-4 orang makan.
2. Variasi Mee Kari: Lebih sedap jika diletak kerang, fishball dan tauhu.
3. Boleh juga dimakan dengan nasi, roti bakar, roti paratha atau roti jala.

IMG_0082.JPG

IMG_0081.JPG

IMG_0079.JPG

IMG_0077.JPG

IMG_0078.JPG

Resepi Tomyam Mudah

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh,

Hari ini saya ingin berkongsi resepi kegemaran saya iaitu Tomyam. Bila google saja Tomyam, jumpa macam-macam resepi Tomyam. Ada Tomyam Ayam, Tomyam Seafood, Tomyam Campur, Tomyam Pok Tek, Tomyam Kuah Putih dan lain-lain lagi.

IMG_9501

Tapi resepi versi saya sangat mudah untuk dimasak. Hanya rebus naik kesemua bahan memasak lepas tu TADAA dah boleh makan. OK, seperti biasa…Cepat ambik pen dan kertas!

Resepi Tomyam Sukahati

Bahan-bahan:
2 tangkai serai dititik
3-4 biji limau nipis diperah jusnya
4 tangkai daun limau purut
1 biji bawang merah besar dipotong kecil
5 ulas bawang merah Thai (Thai shallot)
10 biji cili padi diketuk
1 biji tomato dipotong ‘wedges’
1 balang kecil Mae Pranom Thai Chilli Paste (boleh dibeli di Tesco, Giant, Mydin, AEON)
Brokoli (atau kubis bunga)
1 biji Carrot
7 biji cendawan butang segar (atau cendawan tiram)
250 – 500gm udang/sotong/ayam/daging
Garam secukup rasa

IMG_9498

IMG_9500

IMG_9499

Cara-cara memasak:
1. Renih 2 liter air di dalam periuk
2. Masukkan serai dan cili padi yang telah diketuk, bersama bawang. (Boleh ditambah lengkuas)
3. Apabila telah mendidih, masukkan daun limau dan carrot. Tutup dan biarkan hingga carrot lembut.
4. Masukkan Mae Pranom Thai Chilli Paste dan kacau sehingga melarut dalam kuah tomyam.
5. Masukkan perahan air limau nipis, tomato dan garam secukup rasa. Biarkan merenih selama 2 minit kemudian masukkan udang.
6. Masukkan brokoli/kobis bunga dan cendawan. Biarkan mendidih dan tutup api.
7. Taburkan daun ketumbar untuk menambah aroma kepada tomyam anda.

*Variasi: Anda juga boleh menambah atau mengurangkan bahan2 di atas mengikut citarasa anda samada sukakan tomyam yang pekat, pedas dan masam atau sebaliknya.

*Cadangan hidangan: Sedap dimakan bersama Nasi Putih panas dan Telur Dadar. Atau dimakan dengan Bihun/Koay Teow.

Selamat Mencuba!

Wassalam =)

Baked Macaroni for Toddlers

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh,

Resepi campak-campak pada hari ini ialah Baked Macaroni dengan menggunakan Prego Cheese Herbs.

IMG_9281.JPG

Bahan-bahan nya ialah:
1 cawan makaroni direbus dan ditus
1 sudubesar minyak zaitun
1 tin Prego Cheese Herbs
2 ulas bawang putih diketuk dan dicincang halus
1/2 cawan isi ayam dipotong dadu
3 floret brokoli dipotong halus
3 biji cendawan butang
1/2 suduteh lada hitam
1/2 cawan susu segar Farm Fresh
2 keping cheddar cheese

Cara-cara Memasak:

1. Panaskan minyak dan saute bawang putih sehingga sedikit keperang-perangan dan naik bau
2. Masukkan isi ayam, diikuti dengan brokoli dan cendawan. Tutup kuali dan biarkan sehingga lembut (3-4minit)
3. Masukkan Prego Cheese Herbs bersama susu segar. Kacau rata sehingga hampir mendidih kemudian taburkan sedikit lada hitam.
4. Akhir sekali, gaulkan sos pasta tadi bersama dengan makaroni yang telah siap direbus.
5. Agihkan makaroni ke dalam 4-5 ramekin kecil. Susun cheddar cheese di atas permukaan dan bakar dalam oven selama 10-15minit pada suhu 175 darjah Celcius.

IMG_9285.JPG

IMG_9283.JPG

IMG_9284.JPG

Masakan ini boleh juga dibuat sebagai ‘pre-cooked meal’ untuk anak kecil anda. Tutup bekas ramekin dengan rapat menggunakan foil aluminium, simpan di dalam peti sejuk beku dan bakar apabila diperlukan sahaja.

Selamat memasak!

Fancy a Frittata

Assalamualaikum w.b.t lovely readers rise and shineee!

Good news to anyone out there who’s on a protein diet or weight loss regime. I’m going to post a quick breakfast / brunch recipe today!

Are you ready? Pen and paper please…

A frittata is basically an Italian omelette. The core ingredients needed in a frittata is umm..eggs of course and some cheese. Because a frittata have thicker structure as compared to omelette, there is a need to cook it in an ovenproof skillet and shortly after, bake it in the oven to ensure the eggs are all set and cooked completely.

Now gather your ingredients:

  1. 6 -12 eggs (I used six)
  2. 1 cups of Monterrey Jack cheese (I used grated Mozarella cheese instead)
  3. 1 cups of minced beef (or seafood or chicken..anything you like)
  4. 1 red/yellow onion (chopped)
  5. 1/2 red peppers (cut into strips)
  6. Olives
  7. Spinach (or mix vegetables, broccoli, mushroom, kale etc)
  8. salt and pepper to taste

Actually if you have any leftover foods in the fridge, simply threw in there and you’ll get a nice frittata without a haste.

Now that you have all the ingredients needed, follow the methods:

  1. Heat a tablespoon of oil in your skillet and brown your onion (about 3 mins until they are soften)
  2. Toss in meat/seafood and cooked for additional 3 mins
  3. Add in vegetables of your choice and cooked for couple of minutes
  4. Finally add in olives and red peppers, give them a chance to heat up and stir everything with a spatula so all ingredients will be evenly distributed in the skillet before you add in the egg mixture
  5. Now to make the egg mixture simply crack in all eggs, whisk a little and add salt and pepper
  6. Then add in a cup of grated cheese in the eggs and mix it together
  7. And pour in the egg mixture into your skillet making sure it gets evenly poured over all ingredients
  8. Let it sit on the stove on a medium-high heat for a couple of minutes to ensure the edges are set before it goes in the oven
  9. Then straight away bake it in a 190deg Celcius oven and wait for it to cook (yeap, you may want to peek through the oven and watch your frittata cook, not to let it get overly brown on top. It depends on your preferences)
  10. Tadaa now that your frittata has cooked, wait a minute or two before sliding it onto a cutting board to serve
  11. Sliced your frittata neatly into wedges exactly like cutting your pizza
  12. And your brunch is good to go, wheee!

Total cooking time: 35 minutes (10mins preparation + 25mins cooking time)

IMG_6382 IMG_6387 IMG_6386

 

If you are on a weight loss mission, a frittata is a good choice for breakfast because it provides you with adequate amount of protein needed to start a productive day. I know the idea of having Nasi Lemak and Teh Tarik on a Saturday morning is tempting enough…but you wouldn’t want to end up being a couch potato for the rest of the day, right?

SO LET’S MAKE THIS WORK.

LET’S MAKE SURE YOU SUCCEED ON YOUR WEIGHT LOSS MISSION!

Be sure to follow me on Facebook, V for Vitamin for more tips on weight loss and protein diet!

Have a wonderful weekends with your loved ones. Til then, wassalam =)

*Note: Credit to The Pioneer Woman for this beautiful recipe!

Creamy Butter Chicken

Assalamualaikum,

Sedar tak sedar hari Khamis bakal berlalu. Dah nak masuk hujung minggu kedua dibulan Februari. Saya doakan kita semua dikurniakan keberkatan umur dan sentiasa dimurahkan rezeki oleh Allah swt.

Semalam saya masak creamy butter chicken sebab dah terlampau bosan asyik ulang masak benda yang sama je. Resipinya saya selitkan juga bersama entri ini.

20140206-215848.jpg

20140206-215912.jpg

20140206-215937.jpg

Bahan-bahan:
200gm peha ayam (dipotong kecil)
2 tangkai cili padi dihiris
1 tangkai cili merah dihiris
1 tangkai daun kari
2 sb butter
230ml susu cair (kalau takde gantikan dgn fresh cream / susu segar)
Garam dan gula secukup rasa

Bahan perap:
1 sdb tepung gandum
2 sdk rempah kari Babas
1 sdk garam
1 biji telur

Tatacara memasak:
1. Campurkan kesemua bahan perap kemudian gaul rata bersama ayam. Perap selama 30minit hingga satu jam.
2. Goreng ayam yang telah diperap dalam non-stick pan. Masak hingga kuning keemasan dan sedikit garing. Kemudian tuskan.
3. Di dalam kuali berasingan, panaskan butter (saya campur sedikit minyak masak utk mengelak butter drpd rentung), masukkan hirisan cili dan daun kari. Masak sehingga naik bau.
4. Masukkan susu cair dan masak hingga mendidih, masukkan garam dan gula mengikut citarasa.
5. Akhir sekali masukkan ayam yang dituskan sebentar tadi, masak sehingga kuah pekat.

Siap! Selamat menjamu selera.

Perasaan bersalah selepas makan:

Bila difikir kembali, banyak lagi orang yang tak cukup makan di luar sana, yang tak punya pilihan pun nak memasak sesuka hati. Makan apa ada. Kita pula bila dah mampu makan macam-macam cerewet pula memilih dan membazir makanan. Sedih… itulah fitrah manusia, sangat sedikit syukurnya.

Ok, jangan tak lalu makan pulak lepas baca ni. Hehe. Sedap tau butter chicken, rugi tak makan! Kalau taknak makan butter chicken makan la ESP atau French Vanilla Mealshakes pon super sedap juga!

The choice is yours =)

Salam sayang dari saya yang super mengantuk.

Keeping your sanity in cold weather

Today is lazy Sunday. But my husband was nowhere to be found. He’s out early for a morning walk. *yawn* what was he thinking.. it’s -10 out there. He should be having pillow fight with us right now.
So what’s your kind of breakfast? I seriously miss roti canai with kuah kari, too bad they’re nowhere to be found. We had beef tortillas cos I’m feeling extra mexican here. Yariba!
tortillas
We were supposed to go sightseeing yesterday, but I couldn’t make it as the kids were sleeping all day. Winter syndrome eyh? When they woke up it was too dark already. Syg suggested that I go out for a night walk to clear my heads, have a cup of coffee and be back with sanity. Lol. 
nightwalk
Aha, so much for going out alone. How can I leave without my clingy baby? Thank God he slept all the way until the journey back. I went to Namdaemun market to buy skincare set for my friend, Missworld. It was cheaper compared to buying at the department stores. I grabbed a cup of latte at my fav coffee shop. And that’s it! Caffeine overdose for the week. They say breastfeeding mum shouldn’t consume too much coffee. That’s just ridiculous. How am I supposed to do that? I’m an addict. 
cafebene2
cafebene1

The weather has been brutally cold and windy lately. We should just stay at home and meditate…

No, no, no…Screw the weather, we are going out!
sac2
sac1
Yeay..we ended up going to Seoul Arts Center. (feeling artistic gitu). InsyaAllah will update about this when I can find the time. 
 
Bye lovelies!