Detoks Gaya Hidup

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Tahun 2016 merupakan tahun saya berazam untuk DETOKS gaya hidup diri saya dan keluarga yang tersayang.

DETOKS merupakan proses yang sangat penting untuk menyingkirkan toksin atau racun di dalam tubuh badan akibat pendedahan kepada persekitaran yang tercemar, pemakanan dan gaya hidup yang TIDAK sihat.

Untuk memulakan proses DETOKS, beberapa perkara yang saya lakukan ialah:

1. Menyingkirkan toksin dalam badan dengan mengamalkan petua tradisional seperti berbekam, bersenam dan mengamalkan supplemen semulajadi yang dapat membantu membersihkan badan kita daripada racun dan bahan-bahan yang boleh membawa penyakit.

2. Detoks pemakanan:
– Iaitu dengan lebih kerap memasak dan makan di rumah berbanding makan di kedai kerana terjamin kebersihan dan status halal, insha Allah.

image

MENGHARAMKAN beberapa jenis makanan di rumah saya termasuklah: penambah perisa seperti MSG, makanan/ minuman ringan (jajan), minuman 3-in-1, minuman bergula seperti kordial yang mempunyai banyak gula, pewarna dan perasa tiruan.

– Bertukar daripada roti putih kepada roti multigrain/wholemeal, garam biasa kepada garam bukit semulajadi dan gula juga kepada gula perang organik. Saya menggunakan tepung organik keluaran Love Earth yang terdiri daripada: Multigrain Flour, Wholemeal Flour dan High Protein Flour. Selain itu, saya juga mencampurkan Beras 10 Bijirin (Ten Grain Rice) keluaran Love Earth ke dalam beras putih. Beras ini berfungsi sebagai fiber dan membantu kenyang lebih lama.

image

3. Mengubah cara pemakanan seperti:
– Minum air yang cukup 2 liter – 3 liter air putih sehari
– Banyakkan memakan sayur dan buah-buahan berbanding makanan bergoreng dan berminyak
– Makan pada waktu yang betul, tidak membiarkan perut kosong dan makan malam sebelum jam 8 malam supaya badan dapat menghadam makanan dengan baik sebelum tidur

4. BERSENAM setiap 3 hari untuk mengeluarkan peluh, meningkatkan tahap metabolisma dan kesihatan jantung serta meningkatkan ketumpatan tulang (bone density).

4. DETOKS TEMPAT KEDIAMAN saya  dengan menggunakan bahan pencuci rumah dan pinggan mangkuk yang bebas daripada toksin dan bahan kimia beracun yang boleh merosakkan kulit dan menjadi punca penyakit seperti alergi/alahan dan ekzema.

image

YA, kadangkala kita fikir kita tak mampu melawan persekitaran yang penuh dengan pencemaran dan kita tak mampu menghentikan pengeluaran produk-produk makanan di pasaran yang tidak lain hanya merosakkan tubuh badan kita. TETAPI kita mampu mengubah GAYA HIDUP dan saling membantu dalam meningkatkan kesedaran masyarakat Malaysia tentang kepentingan mengamalkan gaya hidup sihat. 

3 Soalan Popular Mengenai Supplement Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Setelah setahun lebih berkecimpung dalam dunia supplemen untuk kesihatan dan kecantikan, ada 3 SOALAN POPULAR MENGENAI SUPPLEMENT SHAKLEE yang  sering ditanya oleh para pelanggan apabila mahu memilih supplemen Shaklee. Dan sebagai seorang SID yang menghormati permintaan pelanggan, saya juga menyediakan respon satu persatu bagi memenuhi permintaan para pelanggan:
1. Ada tak supplemen yang CEPAT NAMPAK PERUBAHAN?

Supplemen Shaklee bukan seperti kebanyakan produk kesihatan dan kecantikan yang terdapat di pasaran yang memegang tagline seperti “KURUS DALAM MASA SEMINGGU” atau “PUTIHKAN KULIT DALAM MASA 3 HARI” dan sebagainya.

Perkara pertama yang perlu difahami ialah badan kita mengambil masa lebih kurang 90 hari (lebih kurang 3 bulan) utk menghasilkan sel-sel baru. Dan tindakbalas supplemen terhadap setiap individu adalah berbeza mengikut tahap kesihatan masing-masing.

Untuk mendapatkan kesan yang optimum (bahasa pasarnya kalau nak cepat nampak efek) eloklah kita singkirkan toksin dalam badan terlebih dahulu, barulah nutrien-nutrien dapat diserap sebaik mungkin oleh badan kita.
Teringat saya pada satu analogi yang diajarkan oleh upline saya;

Toksin dalam badan ni umpama lumut dan sampah sarap yang melekat dan tersekat di longkang. Jika banyak lumut dan sampah sarap, bagaimana air nak mengalir dengan laju? Untuk memastikan longkang tidak tersumbat dan pengaliran air yang baik, dah tentu kita sental kekotoran pada dinding longkang dan kutip sampah sarap yang menyebabkan longkang tersumbat.

Sama juga apabila kita mengambil supplemen, badan kita perlu menyingkirkan benda-benda tak baik yang selama ini menghalang badan kita daripada mendapatkan vitamin dan mineral yang secukupnya.

“Patutlah makan pelbagai jenis supplemen pun lemak-lemak degil ni tak mahu mencair, rupanya masih banyak toksin yang terkumpul dalam badan”

Bagi pelanggan yang tidak pernah detoks badan untuk jangka masa yang lama, anda boleh mula mendetoks dengan Alfalfa dan/atau Herblax.

2. Ada tak supplemen yang TAK PERLU BANCUH atau SHAKE kerana susah nak bawa ke sana ke mari?

Biasanya pelanggan yang tidak mahukan supplemen jenis ini merupakan seorang yang sibuk dan always on-the-go. Tak ada masa nak bancuh atau shake katanya. Seboleh2nya saya yang ingin membantu pelanggan akan mencadangkan supaya mereka membawa sahaja supplemen tersebut dan tinggalkan satu di rumah dan satu di tempat kerja. Bila sampai waktunya boleh terus bancuh di office pantry.

Tetapi jika tak mahu atau rasa leceh untuk mengambil supplemen yang berbentuk serbuk, pelanggan bolehlah ambil vitamin berbentuk tablet dan kapsul seperti Omega Guard, Ostematrix, Vitamin C, Vitamin E Complex, GLA Complex dan B Complex kerana ianya ringan, boleh disimpan dalam beg tangan dan mudah untuk dibawa ke mana-mana sahaja.

3. Ada tak supplemen yang BUKAN BERBENTUK TABLET DAN KAPSUL sebab rasa susah nak telan?

Mestilah ADA! Apabila ada pelanggan yang tidak mahu supplemen berbentuk kapsul dan tablet, pilihlah supplemen berbentuk cecair dan/atau serbuk seperti Vivix, ESP, Meal Shakes, Performance Drink, Cinch Shake dan Collagen Powder kerana sangatlah senang nak makan!

Lagipun kita sedia maklum bahawa apa-apa yang berbentuk serbuk atau cecair lebih mudah bertindak balas kerana luas permukaan terdedah lebih besar berbanding yang lain. Supplemen jenis ini juga MEMBERIKAN PERUBAHAN YANG CEPAT! 

Diharap respons saya terhadap 3 SOALAN POPULAR MENGENAI SUPPLEMENT SHAKLEE seperti di atas sedikit sebanyak membantu anda membuat pilihan supplemen Shaklee yang terbaik untuk anda dan seisi keluarga 🙂

Jika anda berminat untuk mendapatkan mana-mana vitamin semulajadi keluaran Shaklee dengan penjimatan sehingga 20%, hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk dan harga, serta KONSULTASI PERCUMA dan berterusan.

  • E-mail: zahara.johari@gmail.com
  • SMS/Whatsapp/Telegram : 013-3883575
  • Facebook Page: Healthy Wealthy Mama
  • Facebook: Intan Zaharah
  • COD Petaling Jaya, Ara Damansara, Subang Jaya, Shah Alam & POSLAJU/GDex ke seluruh Malaysia

Wassalam =)

Energizing Strawberry Smoothie 

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Dah lama tak berkongsi resepi di blog saya! Kebetulan hari ini hari pertama berpuasa kan? Anda masak apa? Saya sekeluarga pula seperti biasa hanya bersederhana dalam berbuka puasa. Hanya berlaukkan satu dua sahaja kerana tak mahu membazir.

Alhamdulillah seharian berpuasa tak terasa lapar langsung! Agaknya gara-gara bersahur dengan ENERGIZING STRAWBERRY SMOOTHIE! Kelazatan penuh krim masih terasa hingga sekarang.

Ini bukanlah sebarang smoothie kerana ia membekalkan 14g protin dalam satu hidangan berserta 9 jenis asid amino yang diperlukan oleh badan namun tak dapat dihasilkan oleh badan kita sendiri.

Jom tengok resepi ENERGIZING STRAWBERRY SMOOTHIE di bawah:

Bahan-bahan: 

1 cawan strawberry beku atau segar
1 cawan yogurt asli
1 sudubesar madu
1-2 sudubesar Shaklee Energizing Soy Protin (ESP)

Cara-cara: 

Masukkan kesemua bahan-bahan di dalam blender atau smoothie maker dan kisar sehingga halus.

Energizing Strawberry Smoothie ini sesuai untuk:

  1. Orang berpuasa yang mahu kekal bertenaga sepanjang hari
  2. Ibu hamil atau ibu menyusukan anak
  3. Kanak-kanak
  4. Pesakit Gastrik

Mudah saja kan resepi ini?

Selamat Mencuba!

MOMNESIA : Mitos atau Realiti?

Assalamualaikum wrt wbt dan salam sejahtera,

Pernah tak ibu-ibu di luar sana merasa berada di awang-awangan, mengalami short-term memory loss serta hilang fokus sewaktu hamil ataupun dalam tahun pertama selepas melahirkan bayi anda?

Jika YA, anda berada di dalam satu kapal dengan saya kerana saya turut mengalami perkara yang sama selepas kelahiran kedua-dua orang putera saya. Situasi ini dipanggil sebagai MOMNESIA.

Momnesia adalah suatu kondisi di mana seseorang wanita yang sedang hamil dan/atau selepas bersalin mengalami sindrom pelupa atau forgetfulnessWalaupun dikatakan mitos kerana tidak dapat dikaitkan 100% secara saintifik, momnesia adalah realiti yang dialami majoriti wanita yang bergelar ibu.

momnesia2

momnesia1

Kesan biologikal dan hormon merubah prioriti seorang wanita setelah menjadi ibu. Segala-galanya bertumpu kepada tanggungjawab untuk memenuhi keperluan seorang anak sehingga lupa akan perkara lain.

Faktor utama yang menyumbang kepada momnesia ialah:
1. Tidur dan rehat yang tidak mencukupi
2. Kekurangan vitamin dan nutrien penting seperti asid lemak omega-3
3. Stress dan kesibukan harian

Tips membantu mengatasi momnesia:
1. Dapatkan tidur yang cukup (7-8 jam)
2. Bekerjasama dengan pasangan anda dalam rutin harian
3. Mengekalkan diet yang seimbang untuk kesihatan anda dan bayi
4. Minum air dengan banyak untuk mengelakkan “dehydration”
5. Bersenam kerana dapat mengurangkan penat dan menggalakkan kesihatan mental
6. Ambil vitamin/supplemen untuk memastikan ibu dan bayi mendapat nutrien yang diperlukan

(Lagi tentang momnesia: http://www.womens-health.co.uk/pregnancy-brain-momnesia-real-or-not.html)

Kesimpulannya:

Supplemen asid lemak sangat diperlukan oleh ibu dan bayi untuk memastikan kesihatan fizikal dan emosi sentiasa berada di tahap optimum samada ketika mengandung mahupun selepas bersalin.

OMEGA GUARD mengandungi nutrien penting iaitu asid lemak omega-3 yang dapat menyokong kesihatan otak ibu dan juga bayi. Ia merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi termasuk EPA dan DHA.

Omega Guard dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 paling tulen dan semulajadi sementara menyingkirkan logam-logam berbahaya seperti arsenik, merkuri, plumbum, kadmium, dioksin dll.

Saya mula makan minyak ikan OMEGA GUARD selepas beberapa bulan melahirkan anak kedua. (waktu ini momnesia berada di tahap yang kronik, saya menjadi sangat pelupa dan hilang fokus). Dengan mengambil OMEGA GUARD secara konsisten selama tiga bulan, ia telah membantu saya mengatasi momnesia. Alhamdulillah, memang saya rasa perbezaan yang sangat ketara berbanding sebelumnya.

Omega Guard

Sekian dulu coretan saya untuk hari ini. Jika ada ibu-ibu di luar sana yang berminat untuk mendapatkan Omega Guard dengan penjimatan sehingga 20% atau nak tahu maklumat lanjut mengenai produk ini, hubungi saya untuk KONSULTASI EKSKLUSIF tentang produk dan harga.

  • E-mail: zahara.johari@gmail.com
  • SMS/Whatsapp/Telegram : 013-3883575
  • Facebook Page: V for Vitamin 
  • Facebook: Intan Zaharah
  • COD Petaling Jaya, Ara Damansara, Bandar Sunway, Subang Jaya, Shah Alam
  • POSLAJU/GDex ke seluruh Malaysia

Wassalam =)

Hadiah Hari Ibu yang Awesome!

Assalamualaikum wrt wbt dan salam sejahtera,

Lebih kurang sebulan dari sekarang Malaysia bakal meraikan Hari Ibu. Pasti anak-anak dah mula cari sesuatu yang istimewa untuk ibu yang tersayang, bukan? Biasanya saya suka bagi kejutan dari Pods & Petals atau Far East Flora untuk ummi. Senang saja, KLIK KLIK dan bayar online! Boleh juga kalau nak selitkan kad ucapan bersama.

fareastflora

Tapi semenjak berbisnes Shaklee, saya lagi suka hadiahkan supplemen Shaklee. Ummi pun lagi suka (walaupun sebenarnya kalau boleh nak la dapat dapat sejambak bunga daripada anak-anak jugak!) Hehe. Hakikatnya bunga dan wanita memang tak dapat dipisahkan.

Kalau nak tahu, hadiah pertama Shaklee yg saya bagi pada ummi ialah OSTEMATRIX iaitu supplemen yang mengandungi Kalsium, Vitamin D dan Magnesium untuk menyokong kesihatan tulang dan gigi. Ummi sangat mementingkan kesihatan badan. Kata ummi memang ummi doa sangat supaya dikurniakan kesihatan yang baik sehingga hari tua nanti. Kalau boleh ummi tak mahu kemudian hari jatuh sakit anak-anak kena jaga. (Sebenarnya anak-anak tak kisah langsung nak jaga parents. Mereka lagi suka kerana itulah syurga mereka. Tapi cakap memang senang, kerana anak-anak pun belum pernah diuji demikian rupa).

Nak jaga orang-orang tua kena banyak sabar. Ummi dah biasa jaga orang tua-tua yang uzur dan sakit. Jadi mungkin sebab tu kesedaran tentang kesihatan sangat tinggi. Tapi betullah kata ummi. Semua org pun kalau boleh nak sihat sampai bila-bila. Tapi semua tu kuasa Allah. Apa yang boleh dilakukan ialah mengawal beberapa faktor seperti:

1. PEMAKANAN SEIMBANG : Pastikan makan makanan yang seimbang, halal dan toyyiban. Banyakkan makanan sayur-sayuran dan buah-buahan dan jika mampu bertukarlah kepada makanan organik.

2. SELALU BERSENAM : Ianya dapat memastikan kecergasan badan dan kecerdasan minda, menghilangkan lenguh-lenguh dan sakit badan serta mengekalkan ketumpatan jisim tulang (mass bone density)

3. MINUM AIR CUKUP : Air di sini bukanlah air coca cola, pepsi, kordial, teh tarik, milo dinosour dan yang seangkatan dengannya. Minumlah air kosong, air bersih, air masak, air mineral atau air tapis. Minum sekurang-kurangnya 2-3 liter air sehari untuk memastikan penyerapan nutrien secara optimum dan penyingkiran toksin secara efektif daripada badan.

4. CUKUP TIDUR : Tidur yang cukup sangat penting kerana seluruh badan dan organ-organ perlukan rehat setelah seharian bekerja keras. Tidur yang ideal ialah selama 6-8 jam sehari. Tapi jika dikaji secara realistik, adakah rata-rata kita hari ini benar-benar mendapatkan tidur yang cukup 6-8 jam sehari? Susah juga terutama golongan bekerjaya dan ibu-ibu yang sibuk menguruskan rumahtangga serta anak-anak. Macam-macam perkara nak diselesaikan dalam sehari hinggakan kadang-kadang tak cukup 24 jam. Oleh itu kita harus bijak merancang waktu tidur untuk mendapatkan tidur yang berkualiti. Ketika tidur (pada waktu yang disarankan iaitu sebaiknya sebelum jam 12 malam) tubuh kita melakukan proses penyingkiran toksin melalui hati, hempedu, paru-paru dan usus. Jika tidak mendapat tidur secukupnya atau sering tidur lewat, racun-racun toksin tidak dapat dicerna dan dikeluarkan oleh badan.

5. SOLAT MALAM : Apabila tidur awal, badan kita seperti mempunyai jam loceng automatik yang akan mengejutkan pada sekitar jam 4-5 pagi. Waktu ini dipanggil sepertiga malam terakhir di mana Allah berada paling hampir dengan hamba-hambaNya, menanti kita untuk meminta, merintih apa saja kepadaNya. Di antara kelebihan solat malam ialah memberikan kekuatan badan dan akal fikiran serta mendapatkan ketenangan jiwa dalam menghadapi cabaran hidup.

6. PENGAMBILAN SUPPLEMEN : Berbalik kepada point no.1 di mana kita mesti memakan makanan yang halal dan toyyiban, sedar tak sejauh mana kita berdisiplin dalam mengawal pemakanan, hakikatnya makanan hari ini dipenuhi dengan racun perosak, disuntik dengan hormon dan antibiotik, makanan diproses dan diubah secara genetik (GMO) dan sebagainya. Oleh itu, pengambilan supplemen dapat menampung kekurangan nutrien, menyahtoksik badan kita daripada bahan kimia berbahaya, mencegah perkembangan radikal bebas serta membantu menyeimbangkan pH badan berasid kepada alkali.

Berbalik kepada cerita saya menghadiahkan ummi dengan supplemen Shaklee, dah lama memasang niat dalam hati nak hadiahkan VIVIX si tonik ajaib kepada ummi satu hari nanti. (Hadiah supplemen untuk abah pun ada, tapi kena tulis satu entri yang berasingan pula…hehe). Harapan saya mudah-mudahan kedua ibu bapa saya dikurniakan kesihatan yang baik dan berpanjangan supaya mudah melakukan kerja-kerja dan ibadah harian. VIVIX bukan sahaja membantu meningkatkan tenaga dan memberikan kesihatan yang baik malah membantu mengurangkan penderitaan pelbagai penyakit kronik seperti DIABETES dan KANSER!

IMG_1893

Sebotol VIVIX (150ml) berharga RM503.50 (termasuk 6% GST). Alhamdulillah, dengan BONUS SHAKLEE, impian saya terlaksana jua bulan ini. Tak susah pun nak makan. Hanya satu sudu teh sehari selepas makan, atau dimakan sebelum tidur. Oh ya, istimewa sangatkah VIVIX ni hinggakan menjadi kegilaan orang-orang yang health conscious ni? Kalau nak tahu kenalah cuba dahulu =)

Untuk anda yang berminat untuk membuat pesanan VIVIX si tonik ajaib bolehlah KLIK SINI. ATAU anda ingin mendapatkan VIVIX dengan PENJIMATAN SEHINGGA 20%, hubungi saya untuk mendapatkan KONSULTASI EKSKLUSIF berkenaan produk dan harga.

  • E-mail: zahara.johari@gmail.com
  • SMS/Whatsapp/Telegram : 013-3883575
  • Facebook Page: V for Vitamin 
  • Facebook: Intan Zaharah
  • COD Petaling Jaya, Ara Damansara, Bandar Sunway, Subang Jaya, Shah Alam
  • POSLAJU/GDex ke seluruh Malaysia

Wassalam =)

3 Sebab Utama Ostematrix Menjadi Pilihan

Assalamualaikum wrt wbt dan salam sejahtera,

Semasa saya mula menggunakan produk kesihatan Shaklee, saya mengambil beberapa produk di bawah:

1. Meal Shakes untuk menambah selera makan anak dan sebagai instant breakfast untuk diri saya sebagai WAHM yang sibuk dan kadangkala tak sempat makan

2. Energizing Soy Protein (ESP) untuk mengekalkan tenaga di samping menjaga kesihatan kulit supaya halus mulus

3. Omega Guard untuk kesihatan otak kerana hilang fokus dan depresi selepas melahirkan anak pertama. Lepas ni kalau mengandung anak ke-3 wajib ambil Set Kehamilan Shaklee utk kebaikan ibu dan anak!

4. Alfalfa Complex untuk detoks badan dan menambah susu di samping memelihara kesihatan rahim wanita

5. Vita E Complex untuk kesihatan dalaman juga untuk kecantikan kulit

Memang menjadi kesukaan saya untuk mencuba satu-persatu produk Shaklee kerana ingin melihat keberkesanannya, jadi kelak mudah untuk saya memberi cadangan kepada pelanggan saya yang tersayang =)

Pada suatu hari, saya tergerak hati untuk mencuba Ostematrix Shaklee untuk menampung kekurangan kalsium dalam badan saya. Nak tahu tak Ostematrix membekalkan 100% nilai pengambilan harian yang diperlukan badan kita:

  • 1000mg unsur Kalsium berkepekatan tinggi dari sumber alam semulajadi dan mudah diserap oleh badan
  • 400mg Magnesium untuk membantu menggabungkan Kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400IU Vitamin D untuk merangsang penyerapan Kalsium

Ura-ura di kalangan SID mengatakan bahawa pengambilan Ostematrix membantu mendapatkan tidur yang nyenyak dan berkualiti serta membantu orang-orang yang mengalami sembelit! HAH, sayalah orang yang bermasalah sebegitu! Bukan setakat itu saja, saya rasa terlebih rajin nak buat eksperimen dengan produk ini, jadi saya mula merekod kesan pengambilan Ostematrix selama 7 hari berturut-turut! Bagi saya jika kita nak yakinkan seseorang dengan keberkesanan sesuatu produk, diri kita lah yang menjadi Testimoni terbaik untuk menceritakan kepada para pelanggan.

Berikut merupakan pengalaman saya mengambil Ostematrix selama 7 hari berturut-turut. Saya amalkan memakan 4 biji Ostematrix, 2 biji selepas makan tengahari dan 2 biji sebelum tidur. 

Hari Pertama: Tidur lewat melepasi jam 12 malam tapi dapat bangun tidur macam spring keesokan paginya menjelang  waktu subuh.

Hari Kedua: Tidur lebih lewat dari hari pertama, dapat bangun dengan mudah (tak macam spring tapi badan rasa ringan nak bangun pagi). Pagi-pagi lagi dah ke tandas.

Hari Ketiga: Tidur awal sebelum jam 12 malam. Lebih segar untuk bangun keesokan pagi. Tidak lagi mengalami sembelit.

Hari Keempat hingga Hari Ketujuh: Lebih kurang sama seperti hari-hari sebelumnya. Yang BEST saya dah dapat merasakan sendiri keberkesanan Ostematrix terhadap diri saya.Maka benarlah desas desus yang SID dok gembar-gemburkan sebelum ini, dan saya bukanlah syok sendiri!

Di sini dapatlah saya ringkaskan 3 SEBAB UTAMA OSTEMATRIX MENJADI PILIHAN saya:

  1. Ostematrix menguatkan tulang dan gigi serta mengurangkan kekejangan dan kebas-kebas kaki
  2. Ostematrix menjadi penyelamat saya dari masalah sembelit yang saya hadapi selepas melahirkan anak
  3. Ostematrix membantu saya mendapatkan tidur yang nyenyak dan berkualiti (deep quality sleep) walaupun hanya beberapa jam sehari.

Osteomatrix_pic

Akhir kata, walaupun supplemen terbukti berkesan dalam membantu meningkatkan taraf kesihatan, namun kita tidak seharusnya mengambil jalan pintas untuk tidak mengamalkan cara hidup sihat. Badan kita memerlukan makanan seimbang dan senaman yang berterusan untuk mengekalkan ketumpatan tulang (bone density) supaya tulang tidak poros/rapuh. Supplemen sebagai salah satu alternatif untuk menangani gaya hidup kini yang penuh kesibukan harian terutama bagi yang tinggal di kotaraya.

Jika anda berminat untuk mendapatkan Ostematrix atau mana-mana vitamin semulajadi keluaran Shaklee dengan penjimatan sehingga 20%, hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk dan harga, serta KONSULTASI PERCUMA dan berterusan.

  • E-mail: zahara.johari@gmail.com
  • SMS/Whasapp/Telegram : 013-3883575
  • Facebook Page: V for Vitamin 
  • Facebook: Intan Zaharah
  • COD Petaling Jaya, Ara Damansara, Subang Jaya, Shah Alam & POSLAJU/GDex ke seluruh Malaysia

Sekian, wassalam.

Hilangkan Parut dengan Cepat dan Berkesan

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Begini ceritanya.

Pada bulan November yang lalu, seorang pelanggan saya berumur lingkungan 30-an mula mengambil Vivix sebagai supplemen hariannya untuk kekal BERTENAGA dan AWET MUDA.

Apabila saya follow-up selepas 4 hari, beliau memberitahu bahawa badannya telah melalui proses detox untuk membuang toksin dan dalam tempoh tersebut juga merasakan beberapa simptom krisis penyembuhan. Tetapi ianya telah berlalu dan beliau merasakan BADAN RINGAN berbanding kebiasaanya. Dua minggu kemudian, beliau memberitahu bahawa terkejut melihat PARUT-PARUT DI KAKI MULAI HILANG!

TestiVivix2

TestiVivix

Sebenarnya, bukan itu sahaja feedback yang saya terima, malah ibu mertua saya yang berumur 74 tahun juga mengamalkan Vivix di bulan Ramadhan yang lepas berkongsi pengalamannya bahawa selepas 5 hari merasakan badan BERTENAGA untuk melakukan kerja-kerja rumah hinggakan BOLEH MENCANGKUL TANAH di halaman rumah. Bagi saya ini adalah suatu perkara yang sangat menggembirakan hati. Sebab itu saya suka mengesyorkan pada anak-anak yang mahu membantu kedua ibu bapa yang telah berumur untuk menghadiahkan Vivix bagi membantu meningkatkan tahap kesihatan mereka.

Di dalam satu kes lain, seorang lelaki melakukan proses detox selama 14 hari dengan Vivix untuk membantu merawat masalah KULIT MUKA BERPARUT. Dan hasilnya…

WAJAH YANG CERAH & LICIN bak porcelain selepas DUA MINGGU! 

TestiVivix3

Nak tahu tak, beberapa selebriti Malaysia yang terkemuka juga mengamalkan Vivix sebagai supplemen harian mereka seperti Rita Rudaini & Ayu Raudhah.  

ritarudainivivix

ritarudainivivix2

Siapa sebenarnya Vivix? Mengapa begitu mudah membuatkan orang jatuh cinta kepadanya?

InsyaAllah dalam entri seterusnya saya ingin berkongsi info tentang Vivix serta bagaimana Vivix dapat membantu memperbaiki taraf kesihatan kita semua sehingga ke peringkat selular DNA.

Jika anda berminat untuk mendapatkan Vivix atau mana-mana vitamin semulajadi keluaran Shaklee, hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk dan harga, serta KONSULTASI PERCUMA dan berterusan.

  • E-mail: zahara.johari@gmail.com
  • SMS/Whasapp/Telegram : 013-3883575
  • Facebook Page: V for Vitamin 
  • Facebook: Intan Zaharah
  • COD Petaling Jaya, Ara Damansara, Subang Jaya, Shah Alam & POSLAJU/GDex ke seluruh Malaysia

Wassalam =)

KESAN SAMPINGAN ALFALFA SHAKLEE. Jangan Pandang Enteng!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Pagi ini saya makan 4 biji alfalfa selepas sarapan. Kemudian saya pergi menggembur tanah untuk menanam pokok cili padi. Entah bagaimana tiba-tiba Allah kurniakan ilham untuk berkongsi KESAN SAMPINGAN ALFALFA SHAKLEE.

Nukilan ini untuk anda semua peminat Alfalfa seperti saya juga.

Keranamu Alfalfa
Susu badanku bertambah
Keranamu Alfalfa
Bau badanku pun hilang
Keranamu Alfalfa
Nak membuang pun senang
Keranamu Alfalfa
Badanku ringan bak burung berterbangan
Keranamu Alfalfa
Resdung dan jerawat takut bermaharajalela

Oh Alfalfa I love you!

IMG_0475.JPG

Jika anda berminat untuk mendapatkan Alfalfa atau mana-mana vitamin semulajadi keluaran Shaklee, hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk dan harga, serta KONSULTASI PERCUMA dan berterusan.

  • E-mail: zahara.johari@gmail.com
  • SMS/Whasapp/Telegram : 013-3883575
  • Facebook Page: V for Vitamin 
  • Facebook: Intan Zaharah
  • COD Petaling Jaya, Ara Damansara, Subang Jaya, Shah Alam & POSLAJU/GDex ke seluruh Malaysia

Hari Ini Dalam Sejarah. EMPAT PROMOSI Dalam Satu Bulan!

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Sebagai membuka tirai bulan yang terakhir dalam kalendar 2014, saya ingin berkongsi satu berita gembira dengan para pembaca yang dikasihi.

Tak pernah lagi dalam sejarah ada EMPAT PROMOSI dalam satu bulan! Kebiasaanya, Shaklee hanya membuat PROMOSI BELI 6 PERCUMA 1. Tapi bulan ni ada PROMOSI TWIN PACK juga! Bukan untuk satu produk sahaja tapi DUA!

promodec2014

  1. Sustain Release Vitamin C BELI 6 PERCUMA 1
  2. Pek Kembar Sustain Release Vitamin C dengan DISKAUN 5% 
  3. Vita E Complex BELI 6 PERCUMA 1 
  4. Pek Kembar Vita E Complex dengan DISKAUN 5%

Promosi kali ini bukan sahaja memberi peluang untuk memperbaiki taraf kesihatan anda sekeluarga, bahkan membuka jalan untuk anda yang berminat untuk memulakan bisnes Shaklee. 

Jika anda memilih salah satu daripada promosi di bawah:

  • Promosi no.3 Vita E Complex BELI 6 PERCUMA 1 berjumlah RM700+ sahaja (Penjimatan sebanyak RM229) ATAU
  • Kombinasi  no.1 + no.4 berjumlah RM600+ SAHAJA! (Penjimatan sebanyak RM182)

anda layak mendapat KEAHLIAN PERCUMA bernilai RM65 di samping penjimatan lebih RM180.

Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai promosi bulan Disember 2014 dan bagaimana anda boleh menjadi sebahagian daripada keluarga kami di group Jutawan Shaklee!

  • E-mail: zahara.johari@gmail.com
  • SMS/Whasapp/Telegram : 013-3883575
  • Facebook Page: V for Vitamin 
  • Facebook: Intan Zaharah
  • COD Petaling Jaya, Ara Damansara, Subang Jaya, Shah Alam & POSLAJU/GDex ke seluruh Malaysia

TIGA Perkataan yang Anda Tak Mahu Dengar!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

“ARTERI ANDA TERSUMBAT!” merupakan TIGA PERKATAAN YANG ANDA TAK MAHU DENGAR DARIPADA DOKTOR. Mengapa? Kerana ia boleh membawa kepada sakit jantung, pembunuh no. 1 di Malaysia.

Di dalam satu slot dalam Bengkel Nutrisi yang saya hadiri pada 9 November di Sunway Pinnacle baru-baru ini, kami ditunjukkan dengan video prosedur pembedahan jantung kaedah pintasan koronari atau ‘bypass’ .Baru saya tahu bahawa di dalam prosedur ini, pakar bedah akan membuka dada dengan menggunakan gergaji elektrik. Kemudian memberhentikan fungsi jantung dan menyambungkan kepada mesin jantung (jantung ‘artificial’). Melalui kaedah ini, kebarangkalian utk pembedahan tersebut berjaya amatlah tinggi kerana kepakaran doktor-doktor yang hebat dan teknologi terkini di negara kita.

Tun Mahathir juga merupakan salah seorang yang selamat menjalani pembedahan pintasan koronari atau ”bypass’ di Hospital Besar Kuala Lumpur pada tahun 1989 dan kali kedua di Institut Jantung Negara (IJN) pada tahun 2007. Namun, adakah anda pernah mendengar dalam kebanyakan kes bahawa pintasan koronari berjaya dilakukan, malangnya kondisi pesakit tidak stabil dan akhirnya tidak berjaya diselamatkan. Ini kerana proses ‘restart’ atau pemindahan semula dari mesin jantung kepada jantung asal mempunyai risiko tertentu. Pada ketika ini, pesakit selalunya berada di tahap kritikal antara hidup dan mati (kebarangkalian 50-50).
Selain bypass, alternatif terkini seperti kaedah ‘angioplasty’ juga digunakan. Secara ringkasnya, kaedah ‘angioplasty’ ialah perluasan semula saluran darah yang berpenyakit atau rosak dengan menggunakan sejenis dawai. Ianya lebih mudah dan kurang berbahaya.

Ya, ajal maut telah ditentukan Allah s.w.t. Tetapi sebagai hambaNya, sudah pasti kita ingin hidup lebih lama, melihat ibu bapa kita dipanjangkan umur, sehidup semati suami isteri dan melihat anak-anak membesar menjadi insan-insan yang hebat. Oleh itu, saya sangat menyarankan kita berubah kepada kehidupan yang proaktif, menjaga keseimbangan makanan harianmengamalkan supplemen dan selalulah bersenam.

Saya mencadangkan anda untuk mengamalkan Set Kesihatan Jantung yang terdiri daripada:

  1. Omega Guard: minyak ikan berkualiti di dunia dengan asid lemak Omega 3, DHA & EPA membantu menurunkan tahap kolestrol jahat LDL dan meningkatkan tahap kolestrol baik HDL.
  2. Phytocol-ST : kaya dengan fitosterol untuk menghalang pembentukan kolestrol dalam darah.
  3. CoQHealth Plus :mengandungi coenzyme CoQ10 yang penting untuk memberi tenaga kepada jantung untuk mengepam darah dengan lancar ke seluruh badan.

set kesihatan jantung

Jika anda berminat untuk mendapatkan Set Kesihatan Jantung di atas untuk diri sendiri atau anda ingin menghadiahkan set ini buat kedua ibu bapa atau sesiapa sahaja, pastikan anda menghubungi saya untuk maklumat lanjut mengenai supplemen ini dan juga konsultasi secara PERCUMA dan BERTERUSAN.

  • E-mail: zahara.johari@gmail.com
  • SMS/Whatsapp/Telegram: 013-3883575
  • Facebook : Intan Zaharah

Akhir kata…

“Changing your brand can change your life.”

Sekian, wassalam.