3 Sebab Utama Ostematrix Menjadi Pilihan

Assalamualaikum wrt wbt dan salam sejahtera,

Semasa saya mula menggunakan produk kesihatan Shaklee, saya mengambil beberapa produk di bawah:

1. Meal Shakes untuk menambah selera makan anak dan sebagai instant breakfast untuk diri saya sebagai WAHM yang sibuk dan kadangkala tak sempat makan

2. Energizing Soy Protein (ESP) untuk mengekalkan tenaga di samping menjaga kesihatan kulit supaya halus mulus

3. Omega Guard untuk kesihatan otak kerana hilang fokus dan depresi selepas melahirkan anak pertama. Lepas ni kalau mengandung anak ke-3 wajib ambil Set Kehamilan Shaklee utk kebaikan ibu dan anak!

4. Alfalfa Complex untuk detoks badan dan menambah susu di samping memelihara kesihatan rahim wanita

5. Vita E Complex untuk kesihatan dalaman juga untuk kecantikan kulit

Memang menjadi kesukaan saya untuk mencuba satu-persatu produk Shaklee kerana ingin melihat keberkesanannya, jadi kelak mudah untuk saya memberi cadangan kepada pelanggan saya yang tersayang =)

Pada suatu hari, saya tergerak hati untuk mencuba Ostematrix Shaklee untuk menampung kekurangan kalsium dalam badan saya. Nak tahu tak Ostematrix membekalkan 100% nilai pengambilan harian yang diperlukan badan kita:

  • 1000mg unsur Kalsium berkepekatan tinggi dari sumber alam semulajadi dan mudah diserap oleh badan
  • 400mg Magnesium untuk membantu menggabungkan Kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400IU Vitamin D untuk merangsang penyerapan Kalsium

Ura-ura di kalangan SID mengatakan bahawa pengambilan Ostematrix membantu mendapatkan tidur yang nyenyak dan berkualiti serta membantu orang-orang yang mengalami sembelit! HAH, sayalah orang yang bermasalah sebegitu! Bukan setakat itu saja, saya rasa terlebih rajin nak buat eksperimen dengan produk ini, jadi saya mula merekod kesan pengambilan Ostematrix selama 7 hari berturut-turut! Bagi saya jika kita nak yakinkan seseorang dengan keberkesanan sesuatu produk, diri kita lah yang menjadi Testimoni terbaik untuk menceritakan kepada para pelanggan.

Berikut merupakan pengalaman saya mengambil Ostematrix selama 7 hari berturut-turut. Saya amalkan memakan 4 biji Ostematrix, 2 biji selepas makan tengahari dan 2 biji sebelum tidur. 

Hari Pertama: Tidur lewat melepasi jam 12 malam tapi dapat bangun tidur macam spring keesokan paginya menjelang  waktu subuh.

Hari Kedua: Tidur lebih lewat dari hari pertama, dapat bangun dengan mudah (tak macam spring tapi badan rasa ringan nak bangun pagi). Pagi-pagi lagi dah ke tandas.

Hari Ketiga: Tidur awal sebelum jam 12 malam. Lebih segar untuk bangun keesokan pagi. Tidak lagi mengalami sembelit.

Hari Keempat hingga Hari Ketujuh: Lebih kurang sama seperti hari-hari sebelumnya. Yang BEST saya dah dapat merasakan sendiri keberkesanan Ostematrix terhadap diri saya.Maka benarlah desas desus yang SID dok gembar-gemburkan sebelum ini, dan saya bukanlah syok sendiri!

Di sini dapatlah saya ringkaskan 3 SEBAB UTAMA OSTEMATRIX MENJADI PILIHAN saya:

  1. Ostematrix menguatkan tulang dan gigi serta mengurangkan kekejangan dan kebas-kebas kaki
  2. Ostematrix menjadi penyelamat saya dari masalah sembelit yang saya hadapi selepas melahirkan anak
  3. Ostematrix membantu saya mendapatkan tidur yang nyenyak dan berkualiti (deep quality sleep) walaupun hanya beberapa jam sehari.

Osteomatrix_pic

Akhir kata, walaupun supplemen terbukti berkesan dalam membantu meningkatkan taraf kesihatan, namun kita tidak seharusnya mengambil jalan pintas untuk tidak mengamalkan cara hidup sihat. Badan kita memerlukan makanan seimbang dan senaman yang berterusan untuk mengekalkan ketumpatan tulang (bone density) supaya tulang tidak poros/rapuh. Supplemen sebagai salah satu alternatif untuk menangani gaya hidup kini yang penuh kesibukan harian terutama bagi yang tinggal di kotaraya.

Jika anda berminat untuk mendapatkan Ostematrix atau mana-mana vitamin semulajadi keluaran Shaklee dengan penjimatan sehingga 20%, hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk dan harga, serta KONSULTASI PERCUMA dan berterusan.

  • E-mail: zahara.johari@gmail.com
  • SMS/Whasapp/Telegram : 013-3883575
  • Facebook Page: V for Vitamin 
  • Facebook: Intan Zaharah
  • COD Petaling Jaya, Ara Damansara, Subang Jaya, Shah Alam & POSLAJU/GDex ke seluruh Malaysia

Sekian, wassalam.

Ostematrix Melindungi Tulang Anda

Assalamualaikum w.b.t para pembaca yang dihormati,

Dalam entri ini, saya ingin berkongsi maklumat tentang kepentingan kalsium dan kesan kekurangan kalsium terhadap tubuh badan manusia.

Kalsium merupakan mineral yang paling banyak terkandung dalam badan manusia. Komposisi utama kalsium terdapat di dalam tulang dan gigi. Kalsium juga amat penting bagi proses metabolisme tubuh, penghubung hantar saraf, fungsi jantung, dan pergerakan otot. Fungsi utama kalsium adalah sebagai penggerak otot-otot. Apabila diperlukan, kalsium juga dapat berpindah ke dalam darah.

Manusia memerlukan kalsium untuk membina tulang sehingga umur lebih kurang 28tahun (umur matang). Setelah melepasi umur tersebut, ketumpatan tulang akan menurun dengan kadar yang cepat. Oleh itu, kalsium sangat diperlukan untuk menghalang kehilangan jisim tulang (bone mass density).

Sumber kalsium semulajadi boleh di dapati di dalam makanan harian. Makanan tenusu seperti yogurt, cheese dan susu kaya sumber kalsium. Manakala makanan bukan tenusu yang mengandungi sumber kalsium adalah seperti brokoli, bayam, kale, kobis Cina, tofu dll.

Antara kegunaan kalsium bagi tubuh manusia:

1. Di dalam jadual berkala (periodic table) kalsium berada dalam kumpulan dua iaitu kumpulan “earth alkaline elements”. Sifat alkali unsur kalsium membolehkan ia meneutralkan perut yang berasid.

2. Mengatasi senggugut. Khusus untuk wanita, pengambilan kalsium ketika haid adalah baik untuk mengatasi sakit senggugut.

3. Mencegah tulang rapuh. Pengurangan jisim tulang umumnya terjadi dengan pertambahan usia. Penelitian menunjukkan bahawa pada usia 25 tahun, tubuh akan mulai mengalami kekurangan kalsium sebanyak 1 peratus setahun. Oleh itu selepas usia 50 tahun, jumlah kalsium akan berkurang sebanyak 30 peratus dan pada usia 70 tahun kehilangan kalsium akan mencapai 50 peratus. Namun, hal tersebut dapat dicegah dengan pengambilan kalsium yang cukup setiap hari.

4. Walaupun pengambilan kalsium yang seimbang dapat menyihatkan pembuluh darah, ia tidak boleh diambil secara berlebihan kerana boleh merosakkan pembuluh darah.

Amat penting seseorang tahu akan nilai harian kalsium yang diperlukan oleh tubuh badan (contohnya 1000mg sehari untuk lelaki dan wanita berumur 19-50tahun).

Fungsi Ostematrix

Ostematrix Shaklee membantu melindungi tulang anda dengan kalsium yang secukupnya. Ia menyediakan satu matrix unik nutrien kritikal termasuk kalsium, vitamin D, magnesium dan banyak lagi untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat:

1. Membina tulang dan gigi yang kuat
2. Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
3. Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf
4. Membantu mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan

Ostematrix membekalkan:
1. 1000mg (100% pengambilan harian) unsur kalsium
2. 400mg (100% pengambilan harian) unsur magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta membantu menguatkannya
3. 400IU (100% pengambilan harian) Vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium

SIAPA yang patut mengambil Ostematrix?

1. Ibu mengandung
2. Ibu yang menyusukan anak
3. Wanita yang sudah mencapai usia 30 tahun keatas (jisim tulang berkembang ke tahap maksimum pada umur 28 dan berkurang selepas itu)
4. Mereka yang kurang mengambil pemakanan yang sihat untuk kesihatan tulang contohnya mereka yang tidak suka minum susu
5. Warga emas
6. Mereka yang merokok, minum alkohol atau penggemar minuman ringan. Kesemua ini mengganggu penyerapan kalsium yang diambil dari pemakanan harian
7. Mereka yang sakit belakang, gigi rapuh dan tulang reput
8. Wanita yang mengalami PMS (Pre-menstrual Syndrome)

OSTE BUY 6 FREE 1_2Khas untuk bulan April, Shaklee mengadakan promosi BELI 6 PERCUMA 1 botol Ostematrix. Sebotol Ostematrix berharga RM61.00 sahaja. Untuk mendapatkan Ostematrix dengan potongan harga yang lebih rendah, anda boleh mendaftar sebagai ahli (one-time registration, lifetime membership) dengan hanya RM65.00 sahaja. Jimat sehingga RM70.00

Usah tunggu lagi, hubungi saya sekarang untuk mendapatkan Ostematrix dan/atau konsultasi percuma tentang vitamin semulajadi keluaran Shaklee.

  • E-mail: zahara.johari@gmail.com
  • SMS/Whatsapp: 013-3883575