Do You Wanna Build A Snowman

Winter is extremely cold in Seoul but we didn’t want to miss the fun because today is snowfall.

Gearing up with a baby and a toddler, we headed to Ttukseom Hangang Park, 1km away from our place.

Maybe we are the only crazy people to go out at this hour. We played a little with a snowman then went back home before we freeze to death.

Location: Ttukseom Hangang Park, Subway Line 7, Ttukseom Resort.

Home

I look around
The house is a mess
Scattered toys
Unwashed dishes
Unfolded clothes
But I smiled
It’s what I call home
Our home

Where my kids giggle, run and play
Where I cook everyday
Where we watch The Big Bang Theory
and laugh our heads off
It’s our little love nest
where we make our own magic

-IZJ

Orange Yogurt Cake

Assalamualaikum my dear readers =)

Today’s dessert recipe is something bittersweet. However it can be nice for teatime or picnic.

I’ve been drooling about this cake after watching the video on Martha Stewart show. It popped out in my dreams. It haunted me to the grocery store. It appeared everywhere.

I thought, this cake must be “out of this world”.

And it’s been a while since my oven last being heated…

I was all geared up to bake. I laid down all the ingredients. I kissed the orange goodbye before cutting it into pieces. I was a supermom for a moment, whisking while my baby was crying at my feet. Poor sweetie pie had to wait til mama’s done baking.

Then came the drama.

The oven was overheated with smoke coming out then I got panicked and turned everything off. Alhamdulillah nothing bad happened. After a few minutes I tried again but the same thing happened. I thought there goes my unbaked cake…what a waste!

Then I sat back, breathed and thought about cleaning the oven. Yess that’s it! It hasn’t been cleaned sinced forever…

So Alhamdulillah, after self-cleaning the oven is back to function. And here goes the Orange Yogurt Cake recipes:

Ingredients:

unsalted butter (for baking pan)
1 navel orange (large, cut into 8 wedges)
1 1/2 cups all purpose flour
1 1/2 cups granulated sugar
1 tsp baking powder
1/8 tsp baking soda
1 coarse salt
1/2 cup plain whole-milk yogurt
1 tsp orange zest (grated)
1 large egg
3 tbsps honey
1/2 tsp pure vanilla extract
1/4 cup lemon juice (freshly squeezed)
1/4 cup confectioners sugar

Directions:

Preheat oven to 350 degrees. Butter an 8-by-2-inch round cake pan; line with a parchment paper round and butter again.

IMG_6748

Bring 4 cups water to a boil in a medium saucepan. Add orange and boil for 5 minutes. Drain, refill saucepan with 4 cups water and boil again. Add orange and boil for 5 minutes.

IMG_6747

Meanwhile, in a medium bowl, sift together flour, 1/2 cup granulated sugar, baking powder, baking soda, and salt; set aside.
Remove orange from boiling water and add remaining 1 cup granulated sugar to boiling water. Cook, stirring, until sugar is dissolved. Return orange to boiling water and cook, until orange is softened, about 5 minutes.

IMG_6749

Drain and transfer orange to the bowl of a food processor along with 1/4 cup yogurt, orange zest, egg, honey, and vanilla. Process until well combined.

IMG_6750

IMG_6745

Add flour mixture to bowl of food processor; process until combined. Transfer to prepared cake pan and bake until golden brown and a cake tester inserted into the center of the cake comes out clean, 25 to 30 minutes.

IMG_6753

Meanwhile, in a small saucepan, whisk together lemon juice, confectioners’ sugar, and remaining 1/4 cup of yogurt. Bring to a boil over medium-high heat. Let boil until glaze is thickened, about 3 minutes.
Remove cake from oven and invert onto a wire rack set over parchment paper. Remove parchment paper round; pour glaze over cake. Let stand until glaze is absorbed.

IMG_6755

Here’s the verdict:

IMG_6757

As pretty as it may seem, don’t be fooled yet!

This cake wasn’t even close to what I had expected. *weeping*

I imagined having a fluffy and sweet cake, that classic type you’d serve during teatime.

The yogurt glaze is too sour to my liking. I should’ve known. Yogurt and lemon mixture is certainly not my friend.

The cake structure is hardened by its pith and resulted in the bitterness. Adding extra eggs could help. And perhaps I need to boil a little longer until it becomes real soft and tender and all the bitterness is taken out from its pith.

I’m a sad mama.

Byeee…

Fancy a Frittata

Assalamualaikum lovely readers rise and shineee!

Good news to anyone out there who’s on a protein diet or weight loss regime. I’m going to post a quick breakfast / brunch recipe today!

Are you ready? Pen and paper please…

A frittata is basically an Italian omelette. The core ingredients needed in a frittata is umm..eggs of course and some cheese. Because a frittata have thicker structure as compared to omelette, there is a need to cook it in an ovenproof skillet and shortly after, bake it in the oven to ensure the eggs are all set and cooked completely.

Now gather your ingredients:

  1. 6 -12 eggs (I used six)
  2. 1 cups of Monterrey Jack cheese (I used grated Mozarella cheese instead)
  3. 1 cups of minced beef (or seafood or chicken..anything you like)
  4. 1 red/yellow onion (chopped)
  5. 1/2 red peppers (cut into strips)
  6. Olives
  7. Spinach (or mix vegetables, broccoli, mushroom, kale etc)
  8. salt and pepper to taste

Actually if you have any leftover foods in the fridge, simply threw in there and you’ll get a nice frittata without a haste.

Now that you have all the ingredients needed, follow the methods:

  1. Heat a tablespoon of oil in your skillet and brown your onion (about 3 mins until they are soften)
  2. Toss in meat/seafood and cooked for additional 3 mins
  3. Add in vegetables of your choice and cooked for couple of minutes
  4. Finally add in olives and red peppers, give them a chance to heat up and stir everything with a spatula so all ingredients will be evenly distributed in the skillet before you add in the egg mixture
  5. Now to make the egg mixture simply crack in all eggs, whisk a little and add salt and pepper
  6. Then add in a cup of grated cheese in the eggs and mix it together
  7. And pour in the egg mixture into your skillet making sure it gets evenly poured over all ingredients
  8. Let it sit on the stove on a medium-high heat for a couple of minutes to ensure the edges are set before it goes in the oven
  9. Then straight away bake it in a 190deg Celcius oven and wait for it to cook (yeap, you may want to peek through the oven and watch your frittata cook, not to let it get overly brown on top. It depends on your preferences)
  10. Tadaa now that your frittata has cooked, wait a minute or two before sliding it onto a cutting board to serve
  11. Sliced your frittata neatly into wedges exactly like cutting your pizza
  12. And your brunch is good to go, wheee!

Total cooking time: 35 minutes (10mins preparation + 25mins cooking time)

IMG_6382

IMG_6387

IMG_6386

If you are on a weight loss mission, a frittata is a good choice for breakfast because it provides you with adequate amount of protein needed to start a productive day. I know the idea of having Nasi Lemak and Teh Tarik on a Saturday morning is tempting enough…but you wouldn’t want to end up being a couch potato for the rest of the day, right?

SO LET’S MAKE THIS WORK.

LET’S MAKE SURE YOU SUCCEED ON YOUR WEIGHT LOSS MISSION!

Be sure to follow me on Facebook, V for Vitamin for more tips on weight loss and protein diet!

Have a wonderful weekends with your loved ones. Til then, wassalam =)

*Note: Credit to The Pioneer Woman for this beautiful recipe!

Seoul Tower (Namsan Park)

Assalamualaikum w.b.t,

Pada minggu lepas kami, team wilderness explorer, telah melalui ekspidisi mendaki Namsan dengan kereta kabel..hehe. Aci tak? Boleh la kan… Bukan senang nak hiking dengan dua gerabak keretapi kecil lagi comel ni.

20140302-004521.jpg

Kami keluar rumah pada jam 10pagi. Dari Subway Line 4 kami berhenti di Myeongdong, dan keluar melalui exit 3. Bagi kaum perempuan, adalah perlu lebih berhati-hati apabila keluar melalui exit ini. Bertentangan jalan adalah exit 6 Myeongdong Shopping Street dimana bangunan UNIQLO lebih 4 tingkat tersergam indah di hadapan mata. Jadi apabila sampai di sini, mungkin anda akan merasakan perasaan berbelah bahagi dan gundah gulana seketika. Nak shopping ke nak hiking? OK tak boleh ikut hawa nafsu. Mari mendaki bukit!

20140304-123834.jpg

20140304-123849.jpg

Untuk menaiki kereta kabel, atau sampai di kaki Namsan kami mendaki jalan yang sedikit berbukit, melalui kedai-kedai kopi, rumah-rumah kecil dan dinding-dinding yang dipenuhi graffiti. Di sini kami menemui pintu masuk Comic Street Art Zone tapi tak masuk pun.

20140302-004707.jpg

20140302-004740.jpg

20140302-004807.jpg

20140302-004932.jpg

20140302-004840.jpg

20140302-005034.jpg

coffee shopsPerjalanan menaiki kereta kabel ke puncak Namsan hanya memakan masa selama lebih kurang lima minit. Tak sempat berpeluh dah sampai ke puncak, yeay!

Setiba di atas, kami membeli tiket untuk menaiki N Seoul Tower. Tiket dewasa berharga 9000KRW seorang. Tetapi anda boleh memilih untuk membeli tiket mengikut set combo ala-ala beli tiket wayang gitu kerana akan diberi nachos, popcorn dan minuman. Kami memilih set A yang berharga 20,000KRW untuk dua dewasa + popcorn + 2 minuman. Oklah, hanya beza 2,000won daripada tiket asal. Bila dah sampai atas mesti nak kunyah-kunyah sambil tengok pemandangan bandar Seoul kan…

Sesampai di menara Namsan, saya tengok kiri tengok kanan, macam sama je dengan menara Alor Setar dan menara Kuala Lumpur. Hehe. Mungkin sama tapi tak serupa kerana Namsan tentunya mempunyai tarikan yang berbeza seperti:

1. Coffee and dessert shops
2. Cute Candy & Souvenir Stalls
3. Contemporary wishing well
4. Beautiful love notes on colourful tiles

Di kaki menara pula terdapat Observatory untuk menikmati pemandangan bandar Seoul, Teddy Bear Museum (telah ditutup sejak Nov 2013), Lock Your Love Trees, Pavilion dan pertunjukan kebudayaan Korea.

20140302-005335.jpg

20140302-090059.jpg

20140302-090132.jpg

lockurlove

Majoriti pengunjung yang datang merupakan rakyat Korea sendiri yang mendaki beramai-ramai hingga ke puncak bukit. Meskipun pada musim sejuk, hiking merupakan aktiviti kegemaran rakyat Korea tak kira tua atau muda. Terasa saya juga patut mencontohi gaya hidup sihat seperti ini. Kalau dulu-dulu hanya hiking setahun sekali dengan rombongan kadet remaja sekolah.

Selepas membeli cenderahati, kami bersiar-siar di sekitar dan duduk minum kopi 3-dalam-1 sambil melihat keindahan ciptaan Allah. Tak lama lagi pepohon dan ranting akan menghijau dan mengeluarkan bunga-bungaan. Terasa besarnya kuasa Allah berbanding diri yang kerdil lagi hina.

20140302-095217.jpg

20140302-095310.jpg

stairs

Kami pulang sekitar jam 2 petang dan tiba di rumah pada jam 3 petang.

Tips untuk ibu bapa & anak kecil:
1. Keluar seawal pagi ketika anak-anak masih segar baru bangun tidur
2. Bawa bekalan yg cukup: susu, diapers, bekal makanan, snek, wet wipes, air mineral dan air panas (dlm thermos)
3. Beri makan/minum susu sebelum sampai had masa threshold limit tantrum (lebih kurang dua jam) kerana jika melepasi tahap ini anak-anak akan lebih cranky dan sukar dipujuk
4. Tahu jenis baby gear yang hendak dibawa: Jika mendaki, gunakan gendong bayi (baby carrier) yang sesuai dan ergonomik. Tidak sesuai membawa stroller kerana jalan berbukit dan naik turun tangga.
5. Pakaian Mengikut Musim: Di musim sejuk (winter), pastikan anak-anak memakai tiga lapisan: inner layer, fleece layer dan winter jacket. Apabila menggendong anak, tutup dengan baby warmer untuk memerangkap haba atau wind breaker untuk menghalang angin.

Wassalam =)

The Midnight Baker

Assalamualaikum lovelies,

Now that weekend comes again, I bet you’re doing that silly monkey dance right? *high five*

Is there any occasion that you look forward to? Yesterday I saw a lot of people having bouquet of flowers in their hands and I thought hmm what’s the special occasion? Should I bake a cake? Oh I should.

Mini Cheesecakes with Blueberry Fillings

IMG_6457Ingredients:

For the blueberry fillings:
2cups frozen blueberry
2-4 tbs caster sugar
2 tbs juice of lemon
1 tbs tapioca flour
1-2 tbs water

*Mix everything and cook in a saucepan on a low to medium heat for about 15-20mins. Leave to cool.

IMG_6458For the cheesecake base:

Cracker crunch / digestive biscuits
2 tbs butter
1 tbs caster sugar

*blitz them all in a food processor
*spread the base evenly into 4 buttered ramekins

IMG_6453For the Cheesecake:

250gm cream cheese
1/2 cup caster sugar
1tsp vanilla
1 large egg

*Beat cream cheese until soft, add sugar and beat until soft, add egg, vanilla and mix altogether until you get a thick and smooth consistency. Divide evenly between the four ramekins.
*Preheat oven to 180deg Celcius and boil some water to make a double boiler. Add boiling water on baking tray
*Bake for 25mins and let it cool in the oven and room temperature before refrigerate.

IMG_6454Serve cold with blueberry fillings =)

IMG_6456

Have a wonderful weekend lovelies,
Bye!

Written by a terribly sleepy mama, xoxo

Winter Towards The End

Assalamualaikum dear readers,

Can you feel me as I’m typing down this post, there’s that feeling of knowing you’re going to say goodbye to someone you love so much that your heart really ache. And you don’t know whether you’re going to see them again…

That’s how I feel towards this winter season. It has been so magical despite being brutally cold at times. A spiritual awakening after enduring so much pain in your heart, but letting it heal and grow with love.

In the end, it’s the LOVE you give that you will get back in return.

Always have faith in Allah’s plan =)

20140218-011821.jpg

Location: Children’s Grand Park, Gwangjin-gu (Subway Line 7, Children Grand Park, Sejong University)

Teatime!

Assalamualaikum,

Tadi baru je saya tulis entri tentang makanan. Sekarang nak tulis tentang makanan lagi. Aduh, hidup untuk makan saja ke? Hehe..

Tapi ini bukan makanan berat. Makanan kudapan di petang hari je. Haritu saya terbayang-bayang donat macam ummi saya selalu buat waktu kami adik-beradik masih kecil.

Ingat lagi, kadang-kadang tolong ummi jual donat dan kuih pau. Saya dan adik saya bawa pusing kampung. Donat ummi buat memang sedap. Kadang-kadang kami curi makan sebab tak tahan tengok sedap sangat.

Beberapa minggu lepas saya pun cuba buat donat sebab dah kempunan. Saya godek-godek resipi Martha Stewart Doughnut Recipes. Ada 8 resipi yang menggiurkan tapi saya pilih yang paling senang nak buat Old-fashioned Raised Doughnuts.

20140207-004239.jpg

20140207-004314.jpg

Haa..macam kelakar je kan rupa donat tu? Ada 14 ketul semua, saya makan 7 ketul.. Lagi 7 saya bagi suami dan anak saya kongsi berdua. Kedekut tak?

Kemudian, ada lebihan doh saya frozenkan jadi doh pizza. Doh ni saya buat minum petang juga sebab suami saya suka nak kunyah-kunyah bila pulang dari tempat kerja. Kadang-kadang tak sempat pun nak buat snek minum petang. Bila rasa macam supersaiya je saya buat kudapan begini.

20140207-005336.jpg

Garlic Parsley Flatbread:
1. Spread a fair amount of sweet mustard dressing on a pre-cooked flatbread. (Optional)
2. Chopped parsley and garlic. Mix them with melted butter.
3. Spread evenly on flatbread and cooked for 5-8 mins at 180deg Celcius.

Makan ketika masih panas.

Selamat mengunyah =)

Creamy Butter Chicken

Assalamualaikum,

Sedar tak sedar hari Khamis bakal berlalu. Dah nak masuk hujung minggu kedua dibulan Februari. Saya doakan kita semua dikurniakan keberkatan umur dan sentiasa dimurahkan rezeki oleh Allah swt.

Semalam saya masak creamy butter chicken sebab dah terlampau bosan asyik ulang masak benda yang sama je. Resipinya saya selitkan juga bersama entri ini.

20140206-215848.jpg

20140206-215912.jpg

20140206-215937.jpg

Bahan-bahan:
200gm peha ayam (dipotong kecil)
2 tangkai cili padi dihiris
1 tangkai cili merah dihiris
1 tangkai daun kari
2 sb butter
230ml susu cair (kalau takde gantikan dgn fresh cream / susu segar)
Garam dan gula secukup rasa

Bahan perap:
1 sdb tepung gandum
2 sdk rempah kari Babas
1 sdk garam
1 biji telur

Tatacara memasak:
1. Campurkan kesemua bahan perap kemudian gaul rata bersama ayam. Perap selama 30minit hingga satu jam.
2. Goreng ayam yang telah diperap dalam non-stick pan. Masak hingga kuning keemasan dan sedikit garing. Kemudian tuskan.
3. Di dalam kuali berasingan, panaskan butter (saya campur sedikit minyak masak utk mengelak butter drpd rentung), masukkan hirisan cili dan daun kari. Masak sehingga naik bau.
4. Masukkan susu cair dan masak hingga mendidih, masukkan garam dan gula mengikut citarasa.
5. Akhir sekali masukkan ayam yang dituskan sebentar tadi, masak sehingga kuah pekat.

Siap! Selamat menjamu selera.

Perasaan bersalah selepas makan:

Bila difikir kembali, banyak lagi orang yang tak cukup makan di luar sana, yang tak punya pilihan pun nak memasak sesuka hati. Makan apa ada. Kita pula bila dah mampu makan macam-macam cerewet pula memilih dan membazir makanan. Sedih… itulah fitrah manusia, sangat sedikit syukurnya.

Ok, jangan tak lalu makan pulak lepas baca ni. Hehe. Sedap tau butter chicken, rugi tak makan! Kalau taknak makan butter chicken makan la ESP atau French Vanilla Mealshakes pon super sedap juga!

The choice is yours =)

Salam sayang dari saya yang super mengantuk.

Morning Blues

My dear readers,

Did you sleep well through the night? What were you thinking when you wake up this morning?

I wake up between 6.30 am – 7.00 am these days without failed because despite having my phone alarm ringing, there’s that little munchkin who wakes up earlier (as early as 5.30am everyday) even before fajr prayer. Which is actually a good thing (Referring to one of the habit of highly effective people i.e. waking up INSANELY early). Having said that, I still dreaded waking up early morning and usually tell my little munchkin “oo nak suruh mama bangun solat tahajud yee” and then…zzzz…back to sleep. What a waste…Yup. That’s what I usually tell myself the next morning.

I wake up in the middle of the night at least once to nurse my baby, and while I’m nursing him, I told myself “hold on buddy, don’t sleep yet..you’re going to get off the bed and talk to Allah..Allah is the closest as this wee hour c’mon you’re not gonna miss it!” The next thing I know it’s already 6.00 am. What a waste…It’s actually a blessing in disguise but I am very weak I let this golden opportunity goes off just like that.

There’s no excuse to this. If I want something so bad, I surely will find a way isn’t it? The sweetness of meeting our Khaliq, having a deep conversation with Him. Nobody understand better than Him. This is why Allah sometimes test us isn’t it? We love the dunya so much and easily get carried away with the temptations, fake promises and forget about our final destination.

Whatever it is…

If you’re having a similar situation, tell yourself never lose hope in Allah. Shaitan will always bring us down by saying we don’t deserve this and that. He’ll start whispering to our ears that we are so dirty with sins that Allah does not even want to look at us. So you know, let’s get up and tell him straight, “Bring it on!”

We are Muslim, and we are strong. Always remember that we have Allah, and He alone is ever sufficient.