3 Sebab Utama Ostematrix Menjadi Pilihan

Assalamualaikum wrt wbt dan salam sejahtera,

Semasa saya mula menggunakan produk kesihatan Shaklee, saya mengambil beberapa produk di bawah:

1. Meal Shakes untuk menambah selera makan anak dan sebagai instant breakfast untuk diri saya sebagai WAHM yang sibuk dan kadangkala tak sempat makan

2. Energizing Soy Protein (ESP) untuk mengekalkan tenaga di samping menjaga kesihatan kulit supaya halus mulus

3. Omega Guard untuk kesihatan otak kerana hilang fokus dan depresi selepas melahirkan anak pertama. Lepas ni kalau mengandung anak ke-3 wajib ambil Set Kehamilan Shaklee utk kebaikan ibu dan anak!

4. Alfalfa Complex untuk detoks badan dan menambah susu di samping memelihara kesihatan rahim wanita

5. Vita E Complex untuk kesihatan dalaman juga untuk kecantikan kulit

Memang menjadi kesukaan saya untuk mencuba satu-persatu produk Shaklee kerana ingin melihat keberkesanannya, jadi kelak mudah untuk saya memberi cadangan kepada pelanggan saya yang tersayang =)

Pada suatu hari, saya tergerak hati untuk mencuba Ostematrix Shaklee untuk menampung kekurangan kalsium dalam badan saya. Nak tahu tak Ostematrix membekalkan 100% nilai pengambilan harian yang diperlukan badan kita:

  • 1000mg unsur Kalsium berkepekatan tinggi dari sumber alam semulajadi dan mudah diserap oleh badan
  • 400mg Magnesium untuk membantu menggabungkan Kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400IU Vitamin D untuk merangsang penyerapan Kalsium

Ura-ura di kalangan SID mengatakan bahawa pengambilan Ostematrix membantu mendapatkan tidur yang nyenyak dan berkualiti serta membantu orang-orang yang mengalami sembelit! HAH, sayalah orang yang bermasalah sebegitu! Bukan setakat itu saja, saya rasa terlebih rajin nak buat eksperimen dengan produk ini, jadi saya mula merekod kesan pengambilan Ostematrix selama 7 hari berturut-turut! Bagi saya jika kita nak yakinkan seseorang dengan keberkesanan sesuatu produk, diri kita lah yang menjadi Testimoni terbaik untuk menceritakan kepada para pelanggan.

Berikut merupakan pengalaman saya mengambil Ostematrix selama 7 hari berturut-turut. Saya amalkan memakan 4 biji Ostematrix, 2 biji selepas makan tengahari dan 2 biji sebelum tidur. 

Hari Pertama: Tidur lewat melepasi jam 12 malam tapi dapat bangun tidur macam spring keesokan paginya menjelang  waktu subuh.

Hari Kedua: Tidur lebih lewat dari hari pertama, dapat bangun dengan mudah (tak macam spring tapi badan rasa ringan nak bangun pagi). Pagi-pagi lagi dah ke tandas.

Hari Ketiga: Tidur awal sebelum jam 12 malam. Lebih segar untuk bangun keesokan pagi. Tidak lagi mengalami sembelit.

Hari Keempat hingga Hari Ketujuh: Lebih kurang sama seperti hari-hari sebelumnya. Yang BEST saya dah dapat merasakan sendiri keberkesanan Ostematrix terhadap diri saya.Maka benarlah desas desus yang SID dok gembar-gemburkan sebelum ini, dan saya bukanlah syok sendiri!

Di sini dapatlah saya ringkaskan 3 SEBAB UTAMA OSTEMATRIX MENJADI PILIHAN saya:

  1. Ostematrix menguatkan tulang dan gigi serta mengurangkan kekejangan dan kebas-kebas kaki
  2. Ostematrix menjadi penyelamat saya dari masalah sembelit yang saya hadapi selepas melahirkan anak
  3. Ostematrix membantu saya mendapatkan tidur yang nyenyak dan berkualiti (deep quality sleep) walaupun hanya beberapa jam sehari.

Osteomatrix_pic

Akhir kata, walaupun supplemen terbukti berkesan dalam membantu meningkatkan taraf kesihatan, namun kita tidak seharusnya mengambil jalan pintas untuk tidak mengamalkan cara hidup sihat. Badan kita memerlukan makanan seimbang dan senaman yang berterusan untuk mengekalkan ketumpatan tulang (bone density) supaya tulang tidak poros/rapuh. Supplemen sebagai salah satu alternatif untuk menangani gaya hidup kini yang penuh kesibukan harian terutama bagi yang tinggal di kotaraya.

Jika anda berminat untuk mendapatkan Ostematrix atau mana-mana vitamin semulajadi keluaran Shaklee dengan penjimatan sehingga 20%, hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk dan harga, serta KONSULTASI PERCUMA dan berterusan.

  • E-mail: zahara.johari@gmail.com
  • SMS/Whasapp/Telegram : 013-3883575
  • Facebook Page: V for Vitamin 
  • Facebook: Intan Zaharah
  • COD Petaling Jaya, Ara Damansara, Subang Jaya, Shah Alam & POSLAJU/GDex ke seluruh Malaysia

Sekian, wassalam.

Hilangkan Parut dengan Cepat dan Berkesan

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Begini ceritanya.

Pada bulan November yang lalu, seorang pelanggan saya berumur lingkungan 30-an mula mengambil Vivix sebagai supplemen hariannya untuk kekal BERTENAGA dan AWET MUDA.

Apabila saya follow-up selepas 4 hari, beliau memberitahu bahawa badannya telah melalui proses detox untuk membuang toksin dan dalam tempoh tersebut juga merasakan beberapa simptom krisis penyembuhan. Tetapi ianya telah berlalu dan beliau merasakan BADAN RINGAN berbanding kebiasaanya. Dua minggu kemudian, beliau memberitahu bahawa terkejut melihat PARUT-PARUT DI KAKI MULAI HILANG!

TestiVivix2

TestiVivix

Sebenarnya, bukan itu sahaja feedback yang saya terima, malah ibu mertua saya yang berumur 74 tahun juga mengamalkan Vivix di bulan Ramadhan yang lepas berkongsi pengalamannya bahawa selepas 5 hari merasakan badan BERTENAGA untuk melakukan kerja-kerja rumah hinggakan BOLEH MENCANGKUL TANAH di halaman rumah. Bagi saya ini adalah suatu perkara yang sangat menggembirakan hati. Sebab itu saya suka mengesyorkan pada anak-anak yang mahu membantu kedua ibu bapa yang telah berumur untuk menghadiahkan Vivix bagi membantu meningkatkan tahap kesihatan mereka.

Di dalam satu kes lain, seorang lelaki melakukan proses detox selama 14 hari dengan Vivix untuk membantu merawat masalah KULIT MUKA BERPARUT. Dan hasilnya…

WAJAH YANG CERAH & LICIN bak porcelain selepas DUA MINGGU! 

TestiVivix3

Nak tahu tak, beberapa selebriti Malaysia yang terkemuka juga mengamalkan Vivix sebagai supplemen harian mereka seperti Rita Rudaini & Ayu Raudhah.  

ritarudainivivix

ritarudainivivix2

Siapa sebenarnya Vivix? Mengapa begitu mudah membuatkan orang jatuh cinta kepadanya?

InsyaAllah dalam entri seterusnya saya ingin berkongsi info tentang Vivix serta bagaimana Vivix dapat membantu memperbaiki taraf kesihatan kita semua sehingga ke peringkat selular DNA.

Jika anda berminat untuk mendapatkan Vivix atau mana-mana vitamin semulajadi keluaran Shaklee, hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk dan harga, serta KONSULTASI PERCUMA dan berterusan.

  • E-mail: zahara.johari@gmail.com
  • SMS/Whasapp/Telegram : 013-3883575
  • Facebook Page: V for Vitamin 
  • Facebook: Intan Zaharah
  • COD Petaling Jaya, Ara Damansara, Subang Jaya, Shah Alam & POSLAJU/GDex ke seluruh Malaysia

Wassalam =)

Kesan Sampingan Shaklee Meal Shakes

Takut kan bila ambil sesuatu produk yang ada kesan sampingan seperti rambut gugur, diabetes, kanser kulit dan sebagainya. Contohnya bila makan JAJAN dan makanan DIPROSES yang banyak penambah perisa, MSG, gula dan bahan kimia. Dalam kuantiti sedikit mungkin tak nampak kesan yang ketara tapi lama kelamaan boleh membawa padah.

Eh, tau tak kalau ambil MEAL SHAKES pon ada kesan sampingan?! Habis la… Masa beli dengan SID korang ada tak dia bagitau apakah KESAN SAMPINGAN MINUM MEAL SHAKES ni? Kalau belum tahu, baca sampai habis 😊

1. Membantu mengurangkan ALAHAN, EKZEMA dan PSORIASIS.

2. MENAMBAH SELERA makan bagi anak-anak ‘Picky Eater’.

3. Melancarkan pencernaan dan MENGELAK SEMBELIT. Baru sebentar tadi saya minum Meal Shakes. Selepas sejam, terus ke tandas. Cepat sungguh penangan Meal Shakes kan? Jadi sesiapa yang ada masalah nak membuang, elok sangat lah ambil MEAL SHAKES dan OSTEMATRIX!

4. Meningkatkan sistem imun dan kecerdasan mental kanak-kanak. Kesan optimum dapat dirasai jika mengambil MEAL SHAKES bersama minyak ikan OMEGA GUARD dan CHEWABLE VIT-C.

Anak saya yang berumur 1 tahun setengah setiap hari sibuk juga nak minum Meal Shakes. Lepas tu bila masuk dapur dia nampak botol Chewable Vitamin C menjerit2 nak makan…bahaya sampai kena sorok sebab sehari sampai banyak kali nak makan! Ehehe..

Jika anda berminat untuk mencuba Set Kesihatan Kanak-kanak : Meal Shakes, Omega Guard dan Chewable Vitamin C, hubungi saya untuk membuat pesanan dan dapatkan konsultasi PERCUMA secara berterusan 🙂

IMG_8966.JPG

IMG_0039.JPG

IMG_0075.JPG