For a Happier and Healthier Life

ON MARRIAGE:
– quit nagging
– dont expect praise
– take time to be silly
– fight right, no snapping
– dont make jamie my dumping ground
– give proofs of love
– think of small treats or courtesies
– leave things unsaid
ON WORKING ON CAREER & LEISURE:
-launch a blog
-be gretchen
-push myself
-think big
-take daily steps promote the blog
-follow my curiosities
-avoid time wasters
-take time to wander n play
WORKING TO BE BETTER PARENT: 
-sing in the morning
-cultivate rituals n traditions
-spread family cheer
-listen, engage, put down iPhone/iPad
-reframe
-acknowledge the reality of other ppl’s feeling
-be a storehouse of happy memories
-take time for projects

Is it goodbye already?

Ok let’s get this straight. This is an emotional post because it is the last working day for me. Jap nak ambil sapu tangan lap air mata. 
The decision to quit is solely personal and doesn’t have anything to do with anyone at workplace. Well..of course there were times I wish I had a girl office-mate to lunch with especially on Fridays. At least someone I can talk to when I had to sneakout to express  my breastmilk two times a day. I was a loner back then. Nasib baik ada Fitri the life saver! Nak pergi surau pam susu bagitau je kat Fitri ngan buat muka seposen. Lama2 cakap macam nie je, “Fitri, macam biasa la sy gi surau dulu”, sambil menjinjit cooler bag berwarna merah. Dekat office Fitri (our clerk) lebih berkuasa daripada manager (bak kata En. Mus). 
Ok, moving on..I’d sincerely want to thank my colleagues for throwing a small farewell party for me and the rest of the loan staffs from PTGM and PONSB who’d been supporting us during a very recent project called P2-30A. Tak sempat nak tengok new model launch in 2014. No words can describe how thankful I am, first and foremost to my manager, En. Mus, who chose to employ me to work within this organization. He had no idea I was three months pregnant during the interview. Kalau dia tahu memang la tak dapat kan, sebabnya nature bekerja di Prototype Centre ni tak sesuai dengan wanita hamil.

Akan tetapi Allah Maha Memberi, He answered my prayer. He knew I desperately need a job. Alhamdulillah, a couple of months after the interview, I was officially employed to work with amazing people for two and a half years. (dua tahun lebih je pun rileks la kan). They gave me a paradigm shift on my first perception towards Proton. Eh laa dah terbocor nama company. 

To my superior, En. Asri, thank you for your guidance, motivation, reminder and criticism. Without them I wouldn’t have build self-confidence and wouldn’t be able to sustain criticism in a positive manner. Thanks to you, I learned to be tough and be bold to fight for our stance.  
To my colleagues, (Wan, Najmi (dah resign masuk Petronas), Hafiz, Haniff, Herul, Nik Amin, En. Azwan, En. Din, En. Malik, En. Jasman), thank you for your support and assistance throughout my tenure in Prototype. For being my backbone during ups and downs. Hangpa memang cool la..Orang Melayu kata “tak pernah berkira buat kerja”. Thanks for not judging me despite my MCs and Late Comings. Hehe. Terima kasih kepada yg belanja goreng pisang, jambu batu, pizza, nasik bungkus, chocolate, hatta hingga sekeping biskut pun..terima kasih hanya Allah sahaja dapat membalasnya.
To respective team leaders and technicians, (Abg Man, Tajul, Abg Ramli, Abg Rahim, Fadzli, Razi, Syamil), I am very proud to be working with you. Honestly, I am amazed by your depth of knowledge and expertise in developing prototype vehicles. The best of all is the spirit of teamwork that you projected throughout daily tasks, even after more than twenty years working with Proton. Buat report pun kalah engineer. Haih. Malu2..
Ok, lepas tu paling best skali kat Proton ni ialah ada so called ‘RND Mother’s Support Group’ whose endless moral support somehow had encourage working moms to continue breastfeeding our babies. Kalau tertinggal pam susu takpe jangan bimbang banyak je ibu2 yg boleh pinjamkan skali ngan botol susu. Working mothers are awesomeee! I knew I will miss you the most. Walaupun kat office takde sorang pun kawan perempuan, tp bila naik atas nak solat dapat kenal dan sembang2 ngan kawan perempuan RND. Sampai boss ckp networking saya power sbb kenal semua org. Haa tu la kelebihan dia. Dekat Prototype takde surau perempuan, jadi kena berjalan jauh sedikit utk solat. Takpe dapat pahala jalan kaki, naik tangga, lagi2 masa mengandung. 
Apa lagi nak cerita pun taktahu, cuma tak sangka dalam masa yg singkat bekerja tetapi diberi berbagai-pagai peluang. Waktu training memula masuk tu memang blur especially waktu morning market P3-21A (Preve). Apasal kecoh sangat kat Prototype ni semua orang keluar masuk macam shopping mall pulak. En. Azwan jadi coordinator. En. Jasman pulak update part status. Bila dah update part status tau2 je la nnt PMO dan GP akan sound vendor la part2 yg lambat sampai or part yg ada quality issues. Lepas tu jakun pulak sbb tgk consultant dari German pun ada. Haa tiap2 hari diorang kluar masuk tgk vehicle build-up. Suasana sangat tegang setiap pagi sebab nak meet prototype build up schedule, vehicle testing punya schedule lagi. Part pulak lambat sampai. Lepas tu bila part sampai quality tak OK, orang salahkan quality tak check. Paling blur bila En. Azwan panggil suruh layan group CMSS buat inspection CO2 weld dekat crash car. Dah la tak tau part name. Jadi mcm crash course. Begitu la kisahnya. Memang drama jugak kadang-kadang. 
Kalau nak cerita lagi mmg boleh buat buku yg bertajuk pengalaman bekerja di Prototype Centre. Daripada overseas inspection, budget control, budget challenge, project management and coordination, vendor visit, BQCM sampai ke design office & toilet pun buat. Jadi, biarlah dulu sampai di sini coretan saya untuk entri ini.
They say,

Whatever begins will eventually end…
InsyaAllah I’m yet to open another chapter in my little adventure book. I sincerely thank each one of you for being the puzzle piece of my life. You have somehow affected me in one way or another. 
Sincerely, 
Iron Lady